Resultaten in de buurt van 'Gent'

Natuurgebieden in de buurt

Bourgoyen-Ossemeersen

Gent Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare
Voor een van de meest vogelrijke natuurgebieden van Vlaanderen moet je in de Bourgoyen-Ossemeersen in Gent zijn. Op drie kilometer van het Gravensteen wandel je zo regelrecht een stukje natuur met wereldklasse binnen. Een bezoek aan de Bourgoyen-Ossemeersen ziet er in elk seizoen weer anders uit. In de winter staan alle weilanden onder water en is het dolle pret voor massa's watervogels. Speur dan naar smienten, pijlstaarten of krakeenden. In de lente bloeien de graslanden weer helemaal op met hele velden met grote ratelaar. Die staan bekend als de ''wilde floraliën''.

Assels

Gent Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare

De Assels is een meersengebied, een natuurlijk overstromingsgebied van de Leie, zoals de Keuzemeersen en de Bourgoyen.

Gentbrugse Meersen

Destelbergen Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare

De Gentbrugse meersen is een 240 ha groot open gebied ten zuidoosten van Gent. Het ligt tussen de bebouwde zones van Gentbrugge en de brede Scheldebocht die het begin van de Zeeschelde markeert. Samen met de Damvallei in Destelbergen vormt het gebied een grote groene vlek van 650 hectare bij Gent.

Activiteiten in de buurt

Spaghettimiddag te Nevele

Aangezien onze spaghettimiddag de voorbije jaren telkens een groot succes was, nodigen we

Wie: Natuurpunt De Ratel Nevele

Waar: Nevele, Parochiaal Centrum

Winterse vogelmarkt

Kom naar de Bourgoyen voor de gezelligste en warmste Winterse Vogelmarkt van het jaar.

Wie: Natuurpunt Gent

Waar: Gent, NMC Bourgoyen

herfstwandeling van Bachte naar Astene-sas

Met de herfst in de neus wandelen we langs de oude leiemeander van Bachte en Astene. We houden onze ogen en oren open voor alles wat zich op en rond het water bevindt.

Wie: Natuurpunt Deinze Zulte

Waar: Deinze, het klein kerkje van Bachte

Wandeling Gentbrugse Meersen: overleven in de winter

We bekijken hoe planten en dieren de winter doorkomen. Een boeiend verhaal over vindingrijkheid en overlevingsstrategieën in de natuur.

Wie: Natuurpunt Gent

Waar: Gentbrugge, Parking

Z Z

Vrijwilligersvacature en vrijwilligersopleiding: lesgevers Planten (Gent)

Gezocht: Goesting om korte cursussen rond planten te geven voor de grootste Natuurvereniging van Vlaanderen?

Wie: Natuurpunt CVN

Waar: Gent, Secretariaat De Stek (gelegen achter Bezoekerscentrum De Bourgoyen)

Bezoekerscentra in de buurt