Resultaten in de buurt van 'Gent'

Natuurgebieden in de buurt

Bourgoyen-Ossemeersen

Gent Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare
Voor een van de meest vogelrijke natuurgebieden van Vlaanderen moet je in de Bourgoyen-Ossemeersen in Gent zijn. Op drie kilometer van het Gravensteen wandel je zo regelrecht een stukje natuur met wereldklasse binnen. Een bezoek aan de Bourgoyen-Ossemeersen ziet er in elk seizoen weer anders uit. In de winter staan alle weilanden onder water en is het dolle pret voor massa's watervogels. Speur dan naar smienten, pijlstaarten of krakeenden. In de lente bloeien de graslanden weer helemaal op met hele velden met grote ratelaar. Die staan bekend als de ''wilde floraliën''.

Gentbrugse Meersen

Destelbergen Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare
De Gentbrugse meersen is een 240 ha groot open gebied ten zuidoosten van Gent. Het ligt tussen de bebouwde zones van Gentbrugge en de brede Scheldebocht die het begin van de Zeeschelde markeert. Samen met de Damvallei in Destelbergen vormt het gebied een grote groene vlek van 650 hectare bij Gent.

Leeuwenhof

Gent Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
Het Leeuwenhof is een voormalige zandwinningsplas langs de Ringvaart in Drongen, net ten westen van de Bourgoyen-Ossemeersen. Je ziet de plas liggen vanop de brug tussen Mariakerke en Drongen-Vinderhoute. Je kan hier vogels observeren vanuit de kijkhut.

Activiteiten in de buurt

D D

Infoavond : Cursus Natuurgids Gent 2017-2018

Ben je van plan om de cursus Natuurgids te volgen, dan vinden we dit een uitstekend idee.

Wie: Natuurpunt CVN Gent

Waar: Gent, NMC De Bourgoyen

Z Z

Vrijwilligersvacature en vrijwilligersopleiding: lesgevers Paddenstoelen (Gent)

Gezocht: Goesting om korte cursussen rond paddenstoelen te geven voor de grootste Natuurvereniging van Vlaanderen?

Wie: Natuurpunt CVN

Waar: Gent, Secretariaat De Stek (gelegen achter NMC De Bourgoyen)

Z Z

Natuurpunt Lede fietspuzzeltocht voor de hele familie

Aan de hand  van zoekopdrachten een ontspannende Fietspuzzelzoektocht door de Leedse natuur.

Wie: Natuurpunt Lede

Waar: Lede, Kerk Impedorp

Week van het Insect

Thema: ‘Ik wil vliegen’

In samenwerking met Gemeente Berlare en vzw Durme.

Wie: Natuurpunt Dendermonding

Waar: Berlare, Donkoeverpark: voor en naast museum Donkmeer (bij regenweer in de festivalhal)

Maandwandeling in de Bourgoyen-Ossemeersen

Ontdek de Bourgoyen in volle bloei met een deskundige gids.

Wie: Natuurpunt Gent

Waar: Gent, NMC Bourgoyen