Resultaten in de buurt van 'Lokeren'

Natuurgebieden in de buurt

Daknamse Meersen

Lokeren Groot gebied - Tussen 50 en 100 hectare
In de Daknamse Meersen wandel je tussen bloemrijke hooilanden, verspreide bosjes, knotwilgenrijen en talrijke sloten. Je vindt er zeldzame water- en moerasplanten, zoals moeraskruiskruid, waterdrieblad, wateraardbei, groot blaasjeskruid, waterviolier, holpijp en verschillende fonteinkruiden. In een schraal stukje hooiland groeit ook de zeldzame vleeskleurige orchis. Een oude spoorwegbedding is nu een een populair fiets- en wandelpad. Vanop die bedding heb je een goed zicht op de hooilanden, die bruisen van het leven.

Moervaartmeersen-Astgemete

Lokeren Klein gebied - Minder dan 10 hectare
Het natuurgebied de Moervaartmeersen (Sinaai) en Astgemete liggen als een smalle strook, van gemiddeld 200 m breed en 1 km lang, langs de Moervaart, van aan het Keysershof tot de grens met Daknam.

Sint-Onolfspolder

Dendermonde Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
Het natuurgebied de Sint-Onolfspolder ligt in de Scheldevallei, op de rechteroever van de Schelde en ten westen van de Dendermonding.

Voor de wandeling: volg de knooppunten Kalkense Meersen: 76-78- 77-76

Activiteiten in de buurt

Z Z

Werkingsoverzicht met aperitief

Op deze zondagochtend bieden we alle leden van Natuurpunt Gent een compleet overzicht van de werking van onze vereniging.

Wie: Natuurpunt Gent

Waar: Gentbrugge, Natuurpuntloods, aan het einde van de Houw

D D

Workshop: Wintersnoei in de Panneweelboomgaard

Na het aan succesvol aanplanten van een fruitboom is zorgzame snoei noodzakelijk om te komen tot goede ontwikkeling van gesteltaken.

Na het planten zorgen de volgende vijf tot tien groeijaren voor voldoende vruchthout op de juiste plaats. Daarna komt de onderhoudssnoei voor de juiste verhouding tussen groei en bloei.

Wie: Natuurpunt Waasland Noord, Vriendenkring Panneweel

Waar: Meerdonk, Natuur.huis Panneweel

V V

Beveravond

De zoogdierenwerkgroep Natuurpunt ’s Heerenbosch & Hamme organiseert een beveravond om kennis te maken met de leefwijze van de bevers in Vlassenbroek en elders langs de Schelde.

Wie: Natuurpunt Hamme, Natuurpunt 's Heerenbosch

Waar: Sint-Gillis te Dendermonde, De Schuur van Jeugd zonder Dak

V V

Beveravond

Beveravond op vrijdag 24 februari 2017 in Dendermonde

Wie: Natuurpunt 's Heerenbosch, natuurpunt Hamme, zoogdierenwerkgroep 's Heerenbosch - Hamme, regionale zoogdierenwerkgroep Waasland-Durme-Schelde

Waar: Dendermonde, Zaal De Schuur van Jeugd zonder dak

Z Z

Maandwandeling in de Gentbrugse Meersen: overleven in de winter

Wie gaat naar het zuiden en wie blijft? Wie komt overwinteren? Wie houdt een winterslaap? En waar zijn alle insecten in de winter?

Wie: Natuurpunt Gent

Waar: Gentbrugge, Gentbrugse Meersen

Bezoekerscentra in de buurt

Geen bezoekerscentra in de buurt gevonden. Gelieve je locatie aan te passen.