Resultaten in de buurt van 'Lier'

Natuurgebieden in de buurt

Beneden-Nete (Anderstad)

Duffel Groot gebied - Tussen 50 en 100 hectare
De Beneden-Netevallei is een waar paradijs voor vogels. De brede rietkragen en vijvers fungeren als rustgebied tijdens de trek en als broedgebied voor heel wat zeldzame soorten.

Jutse Plassen

Koningshooikt Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
De Jutse Plassen, een kunstmatig aangelegd waterretentiebekken, ligt in de Lierse deelgemeente Koningshooikt, op de grens met de zuidelijk gelegen gemeente Putte. Naast wateropvang bieden de Jutse Plassen ook ruimte voor recreatie en natuur.

Babbelbeekse Beemden

Duffel Klein gebied - Minder dan 10 hectare
De Babbelbeekse Beemden is een klein natuurgebied aan de samenvloeiing van de Aarkelloop en de Babelsebeek, op de grens van Duffel en Lier. De vallei vormt een natuurlijk overstromingsgebied, dat de nabijgelegen woonwijk De Beunt al veel waterellende bespaarde.

Activiteiten in de buurt

VOGELS SPOTTEN OP HET NOORDELIJK EILAND

Vrijwilligers van Vogelwerkgroep Rupel maken elke eerste zaterdagmorgen van de maand een vogelkijkwandeling rond het Noordelijk eiland.

Wie: Natuurpunt Rupelstreek, Vogelwerkgroep Rupel

Waar: Schelle, Parking Tolhuis (Rupeldijk), einde Tolhuisstraat Schelle

Wandeling Rivierenhof Deurne

Een park van 130 ha, een gebied "Ter Rivieren". het loont zeker de moeite om hier met een bedreven gids van de natuur in de stad mee te komen genieten.

Wie: Natuurpunt Zuidrand Antwerpen

Waar: Wilrijk, Bist

Z Z

Meetnetexcursie: Op zoek naar de Rivierrombout (Massenhoven)

Kom op zondag 2 juli mee zoeken naar de zeld

Wie: Natuurpunt Studie, Libellenvereniging Vlaanderen (LVV)

Waar: Zandhoven, Carpool Massenhoven

Z Z

Inspirerende zomerwandeling in gebied de vuile plas

De zomer toont de natuur weer in een ander kleedje.

Deze inspirerende wandeling dompelt je onder in de natuur en geeft je weer volop energie.

Wie: Natuurpunt Oude Spoorweg

Waar: Kontich, Onder de brug vlakbij Groeningenlei (volg de pijlen vanaf de afgeknapte eik)

D D

Plantenexcursie