Resultaten in de buurt van 'Lier'

Natuurgebieden in de buurt

Beneden-Nete (Anderstad)

Duffel Groot gebied - Tussen 50 en 100 hectare
De Beneden-Netevallei is een waar paradijs voor vogels. De brede rietkragen en vijvers fungeren als rustgebied tijdens de trek en als broedgebied voor heel wat zeldzame soorten.

Jutse Plassen

Koningshooikt Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
De Jutse Plassen, een kunstmatig aangelegd waterretentiebekken, ligt in de Lierse deelgemeente Koningshooikt, op de grens met de zuidelijk gelegen gemeente Putte. Naast wateropvang bieden de Jutse Plassen ook ruimte voor recreatie en natuur.

Babbelbeekse Beemden

Duffel Klein gebied - Minder dan 10 hectare
De Babbelbeekse Beemden is een klein natuurgebied aan de samenvloeiing van de Aarkelloop en de Babelsebeek, op de grens van Duffel en Lier. De vallei vormt een natuurlijk overstromingsgebied, dat de nabijgelegen woonwijk De Beunt al veel waterellende bespaarde.

Activiteiten in de buurt

D D

Lezing : Oog in oog met wilde bijen (Hove)

Van maart tot oktober spelen zich dagelijks de boeiendste taferelen af in de bijenwereld in onze tuin.

Wie: Natuurpunt CVN, Vormingplus regio Antwerpen, OCMW Hove

Waar: Hove, DC Ten Hove

D D

Info-avond nieuw natuurdecreet in functie van aankopen en beheerplannen (Antwerpen)

Beste aankopers en vrijwilligers,

Wie: Natuurpunt Beheer

Waar: Herentals, OCMW Herentals

V V

Natuurpunt Heist en 15 jaar pIE p.KLEIN - VOLZET

De Heistse groep pIE p.KLEIN staat 15 jaar op de planken! En dat is een mooie reden voor een unieke verjaardagshow.

Wie: Natuurpunt Heist-op-den-Berg

Waar: Heist-op-den-Berg, Cultuurcentrum Zwaneberg

Z Z

Vogels spotten aan het Zennegat

Samen met vrijwilligers van Vogelwerkgroep Rupel kan je in 2018 om de 2 maanden een vogelkijkwandeling maken langs de Dijle en omheen het overstromingsgebied Zennegat.

Wie: Natuurpunt Rupelstreek

Waar: Rumst, Wandelbrug Netedijk Rumst

Z Z

Beheerwerken Vallei van de Maasloop

Iedereen welkom, het ruimen van takken en maaien van de graskant zodat de wandelaars terug mooi door kunnen.  's Middags is er voor de werklustigen een hapje voorzien.

Wie: Natuurpunt Nete & Aa

Waar: Herenthout, Containerpark