Resultaten in de buurt van 'Lier'

Natuurgebieden in de buurt

Beneden-Nete (Anderstad)

Duffel Groot gebied - Tussen 50 en 100 hectare
De Beneden-Netevallei is een waar paradijs voor vogels. De brede rietkragen en vijvers fungeren als rustgebied tijdens de trek en als broedgebied voor heel wat zeldzame soorten.

Jutse Plassen

Koningshooikt Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
De Jutse Plassen, een kunstmatig aangelegd waterretentiebekken, ligt in de Lierse deelgemeente Koningshooikt, op de grens met de zuidelijk gelegen gemeente Putte. Naast wateropvang bieden de Jutse Plassen ook ruimte voor recreatie en natuur.

Babbelbeekse Beemden

Duffel Klein gebied - Minder dan 10 hectare
De Babbelbeekse Beemden is een klein natuurgebied aan de samenvloeiing van de Aarkelloop en de Babelsebeek, op de grens van Duffel en Lier. De vallei vormt een natuurlijk overstromingsgebied, dat de nabijgelegen woonwijk De Beunt al veel waterellende bespaarde.

Activiteiten in de buurt

V V

Lezing : Toen de dieren nog spraken ... (Vorselaar)

En wat de mensen daarvan maken.

Wie: Natuurpunt CVN, Vormingplus Kempen, Velt Middenkempen kern Vorselaar, Natuurpunt Nete & Aa kern Vorselaar

Waar: Vorselaar, Buurthuis

MIBOS onderzoek / Monitoring middelste bonte specht

Wie: Vogelwerkgroep Ardea, natuurpunt hobokense polder

Waar: Wilrijk, Nachtegalenpark

Z Z

Vrijwilligersvacature en vrijwilligersopleiding: lesgevers Planten en Paddenstoelen

Gezocht: Goesting om korte cursussen planten en/of paddenstoelen te geven voor de grootste Natuurvereniging van Vlaanderen?

Wie: Natuurpunt CVN

Waar: Antwerpen, Natuurpunt CVN kantoor Antwerpen (enkel voor eerste les op 25/03/2017)

Zwerfvuilopruimactie in de Hollebeekvallei

Leiding en info: Dirk Vandorpe, Conservator Hollebeekvallei