Lamsvlees uit natuurgebieden
Wie heeft interesse in vlees van lammeren die op natuurgebieden in de regio Leuven-Aarschot graasden? Dieren die alleen maar “natuurlijk gras en kruiden en struikjes” aten. In principe bestaat één pakket uit
- 2 gigots (bilgebraad van 1,2 à 1,6kg)
- 2 lamskroontjes (= 9 koteletjes),
- 2 schoudergebraad (opgerold),
- rest koteletjes en enkele spieringen (nekschijven)
- en tenslotte stoofvlees.
Eén volledig lam, versneden en klaar om in te vriezen, is ongeveer het volume van één diepvries-lade = tussen de 10 en 15kg vlees. Kostprijs 17Euro/kg vlees.
Je kan ook nog apart gehakt bestellen. Maar het is mogelijk dat dit pas later geleverd wordt (als er genoeg kandidaten zijn om enkele oudere dieren te slachten en verwerken tot gehakt en stoofvlees).
Gelieve bij je bestelling aan te geven of je
* een groter dan wel liever een kleiner pakket wil. Het is mogelijk om een half pakket te nemen van een groter lam.
* extra gehakt/stoofvlees erbij wil
Het beste is om herder Patrick Stubbe tegen zaterdagavond 1/12 of 8/12 te contacteren. Zodra er 5 bestellingen binnen zijn, kan hij ’s zondags met de slachter afspreken om maandag of dinsdag erop te slachten. Dan kan het vlees afgehaald worden op de zaterdag die erop volgt. (8/12 of 18/12)
Het vlees wordt van bij de slachter-versnijder met een gehuurde koelwagen opgehaald. Daarom zal het nodig zijn om op een vast uur, je pakket af te halen. Details af te spreken met Patrick op patrick.stubbe@pandora.be
Krijg de natuur in je mailbox
Natuurberichten, heet van de naald. 3x per week