Bezoekerscentrum Landschap De Liereman - Oud-Turnhout

Bezoekerscentrum Landschap De Liereman

Het bezoekerscentrum is gelegen aan de rand van het meer dan duizend hectare groot Landschap De Liereman. Van hieruit kan je wandelingen maken in het natuurgebied. Het bezoekerscentrum ligt ook vlak bij het fietsknooppuntennetwerk.

Take away

Nood aan iets lekkers na een wandeling in ons natuurgebied? We bieden via een raam aan ons bezoekerscentrum ook take away aan. Kom langs voor een kop koffie, een warme chocomelk, een heerlijke thee, een fris drankje of een kom verse soep. Voor elk wat wils!

Heropening winkeltje

Het winkeltje in ons bezoekerscentrum is terug open. We zijn alle dagen open van 13 u. tot 17 u. en op zondag van 11 u. tot 17 u. Hieronder een overzicht van de veiligheidsmaatregelen:

Maximaal vijf klanten tegelijk in het winkeltje.
Hou 1,5 meter afstand van elkaar.
Ontsmet uw handen bij binnenkomst.
Binnen is een mondmasker verplicht.
Bel aan
als de deur gesloten is.

Bedankt voor het begrip!
 

Steun ons natuurgebied

We hebben met z’n allen de natuur nog nooit zo erg gewaardeerd als nu. Want hoe zalig is om in deze lockdowntijden dicht bij Landschap De Liereman te wonen? Jammer genoeg staat onze natuur onder druk. Hoe kan jij daar verandering in brengen? Steun ons natuurgebied.

1. KOOP IETS IN ONS WINKELTJE

2. GEBRUIK TROOPER VOOR AL JE ONLINE-AANKOPEN

3. WORD LID VAN NATUURPUNT 

4. DOE EEN GIFT

Bedankt voor de steun!

Haal een stukje van de Liereman in huis

Landschap de Liereman kan velen bekoren. Ook heel wat kunstenaars laten zich inspireren door de aanwezige fauna en flora. In september deden we een oproep aan alle kunstenaars om werken die geïnspireerd zijn door ons natuurgebied in te leveren voor onze eerste kunstveiling. De oproep was een groot succes waardoor we de werken van meer dan 20 kunstenaars kunnen veilen.
 

Bekijk alle werken via het album op onze Facebookpagina of contacteer ons op het nummer 014 42 99 66 voor een bezichtiging op afspraak. Heb je een oogje op een bepaald kunstwerk? Klik HIER om een bod uit te brengen via onze pagina op 2dehands.be. Zo haal je misschien een uniek kunstwerk in huis. De veiling loopt nog tot 28 februari en de opbrengst gaat integraal naar ons natuurgebied. Bieden maar!

Vandalen vernielen 113 eiken aan bezoekerscentrum

Onbekenden hebben wellicht in de nacht van 23 op 24 mei liefst 113 eikenbomen rond het bezoekerscentrum 'geringd' (met kettingzaag rondom ingezaagd). Het is twijfelachtig of de bomen dit gaan overleven. Een grote groep van onze vrijwilligers heeft samen met boomexperten meteen een reddingsactie opgesteld. Het is nu afwachten of de genomen en geplande maatregelen soelaas bieden. Ook enkele berkenboompjes en paaltjes van de parking werden omgezaagd. De dader(s) blijven voorlopig onbekend. De politie voert een onderzoek. 

Brand verwoest groot deel van Landschap De Liereman

Op woensdagavond 22 april 2020 woedde een grote brand over ons natuurgebied. Die laat enorm veel schade na. Uitgebreide info vind je in dit nieuwsbericht

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP