Watervleermuis

Redoute Sint-Pietersburcht

Puurs
Oppervlakte
Klein gebied - Minder dan 10 hectare
Spelen in het groen! De Sint-Pietersburcht is een klein fort of schans, dat werd omgebouwd tot een speeltuin. De speeltuin ligt in een rustige, groene omgeving en in de schaduw van de oude militaire schans. Het is een echt speelparadijs voor kinderen tot 10 jaar.

Beschrijving van het gebied

De redoute werd in 1912  gebouwd in de derde fortengordel rond Antwerpen. In 1954 werd het omgevormd tot een speeltuin. Het beheer van het domein is sinds 1998 in handen van Natuurpunt Klein-Brabant. Alle speeltuigen zijn milieuvriendelijk en beantwoorden aan strenge veiligheidsnormen. Terwijl de kinderen zich uitleven, kunnen de (groot)ouders genieten van een drankje op het terras. Net vóór en na de ingang kan je één van de twee natuureducatieve paden bewandelen. Op infoborden kom je meer te weten over de typische fauna en flora en de geschiedenis van het domein. De centraal gelegen bunker huistvest verschillende vleermuizen.

Start:

Milleniumdreef, Puurs. Dit is een zijstraat van het Scheeveld (dit ingeven voor gps). Let op de vlag van Natuurpunt, daar kan je het doodlopend straatje in.

Toegankelijk voor kinderwagens, Natuurleerpaden langs de buitenkant en langs de binnenkant van de burcht

Toegankelijkheid:

Burcht open

  • juli en augustus: elke dag van 13u30-18u30
  • mei, juni, sept: zaterdag en zondag van 13u30-18u30
Lees meer
Steun dit natuurgebied met een gift.
  • Gebieden aankopen en beheren is de beste manier om de natuur te beschermen
  • Voor elke gift van 40 euro of meer krijg je een fiscaal attest

Steun Redoute Sint-Pietersburcht met een gift

Op stap met een ervaren wandelgids

Wil je Sint-Pietersburcht verkennen onder leiding van een ervaren wandelgids? Boek dan een afspraak met Koen Grolus, 0496-53 06 69.

Iets te melden?

Zijn er wandelbordjes verdwenen? Heb je iets te melden over een natuurgebied? Bezorg ons je feedback.