Wandelen/fietsen

In de Damse regio is het aangenaam wandelen en/of fietsen. Hieronder vind je de route en de beschrijving van 7 wandelingen en 2 fietstochten.

Vergeet vooral niet te genieten van het unieke landschap en het vele groen. Kijk en luister en je hebt beslist een aangename, boeiende uitstap gemaakt.

De juiste routebeschrijving en de bijhorende kaart kan je downloaden onderaan de korte beschrijving.

Have fun!!

Fietsen

Damme Noord    

Fietstocht van 35,5 km die je aan de overzijde brengt van de Stinker en de Blinker. Je fietst langs de stille dorpen Oostkerke, Hoeke, Lapscheure, enz ....

route - kaart

Damme Zuid

Fietstocht van ruim 50 km in de richting van Moerkerke, Sijsele, Vivenkapelle, Ryckevelde,...

route - kaart

 


Wandelingen

AS Adventurewandeling
(met nieuw wandelpad)

Deze wandeling (9 km) brengt je langs de vesten van Damme, het onlangs nieuw aangelegde wandelpad en naarde Romboutswerve. Vanaf het Verbrand Fort wandel je terug naar Damme.

route - kaart

Ganzenwandeling

Een wandeling van 5,7 km brengt je eerst naar de afleidingskanalen. Via de Pompestraat en de Dammesteenweg steek je de brug over om terug op de markt aan te komen.

route - kaart

Polderwandeling

8,3 kilometer wandelen aan de zuidkant van Damme. Via de Zuiddijk bereik je de afleidingskanalen. Langs de Oude Sluissedijk ga je terug richting Damme.

route - kaart

Romboutswerve

Een korte wandeling van 4,7 km die je via de Damse vaart West naar de afleidingskanalen brengt. Via de Romboutswervedijk ben je snel terug.

route - kaart

Stadswandeling

Wandeling van 1,3 km doorheen het centrum van Damme brengt je bij heel wat bezienswaardigheden

route - kaart

Ster van Damme

De wandeling van 3,5 kilometer brengt je via de oude vesten van de zevenster rond Damme.

route - kaart

Vaartwandeling

Een wandeling van 8 km brengt je via de Damse vaart en het Schipdonkkanaal en het Leopoldskanaal tot aan de Syphon. Van daar ga je langs de Damse Vaart terug naar Damme

route - kaart

TOP