vos
Hugo Willocx

Zoogdierenwerkgroep

De Zoogdierenwerkgroep is de gewestelijke werkgroep van Natuurpunt die zoogdieren bestudeert en beschermt. Wil jij ook graag actief worden rond zoogdieren? Neem dan een kijkje op de website van de zoogdierenwerkgroep of stuur een mailtje naar zoogdieren@natuurpunt.be 

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

Nieuws
31 juli 2019
Natuurbericht

Robotmaaiers gevaar voor egels?

De laatste maanden duiken er alarmerende berichten op over robotmaaiers die (vooral jonge) egels verminken of zelfs doden. Hoe groot is het probleem? Dat wil Natuurpunt onderzoeken met een enquête bij eigenaars van robotmaaiers.

Nieuws
16 juli 2019
Natuurbericht

Natuurpunt trekt aan de alarmbel: aantal egels op 10 jaar tijd bijna gehalveerd

Het aantal egels gaat dramatisch achteruit in Vlaanderen: tussen 2008 en 2018 is hun aantal maar liefst gehalveerd. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van Universiteit Gent in samenwerking met Natuurpunt en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaken zijn en hoe we kunnen vermijden dat de egel over 10 jaar uitsterft in Vlaanderen. Met het project ‘Egelstraat’ wil Natuurpunt samen met tuineigenaars alvast een belangrijke uitdaging voor egels in Vlaanderen aanpakken: het verkeer.

Nieuws
17 mei 2019
Natuurbericht

Slapen de slaapmuizen nog?

De warme, zonnige februarimaand deed vermoeden dat onze slaapmuizen dit jaar vroeg uit winterslaap zouden komen, maar niets bleek minder waar. De hazelmuizen zijn ondertussen wakker, maar de echte langslapers, de eikelmuizen, zoeken nog vaak hun winterverblijf op.

TOP