public://itr_longread/overleef_in_de_natuur.png

21. Bouw een (boom)hut

Gebruik je eigen fantasie om een (boom) hut te bouwen. Heb je geen tuin of park waar dat dat kan, kijk dan hier voor een plekje speelnatuur in een Natuurpunt-gebied en op Springzaad.be

22. Slaap buiten

Ga op kamp met een jeugdbeweging of doe met je gezin mee aan activiteiten waar we buitenslapen zoals Bushcraft. Ga je liever enkel met je gezin op pad dan kan je hier vinden waar je in de natuur mag slapen www.bivakzone.be

23. Kook brandnetelsoep

Jonge brandnetels zitten boordevol nuttige voedingsstoffen. Neem die stevige handschoenen uit de kast en ga op pluktocht. Er zijn tal van verschillende receptjes te vinden online. PS: je plukt best geen planten langs wegbermen wegens de uitlaatgassen van de wagens.

24. Kook op een kampvuur

Doe met je gezin mee aan activiteiten waar we koken op kampvuur: www.natuurpunt.be/bushcraft. Maak altijd op een veilige manier je vuur en onder begeleiding van een volwassene. Zie hier hoe dat kan. In de meeste bivakzones (www.bivakzone.be) mag je koken op kampvuur. Daarnaast kan dat ook in volgende gebieden: De Vaag (vuurput) en Maldegemveld (bbq-rooster)

25. Ga op nachtwandeling

Ga mee op een nachtelijke activiteit van Natuurpunt.

26. Vaar zelf op het water

Maak in de jeugdbeweging een vlot of huur een kano. Dat kan o.a. tijdens Expeditie Natuurpunt. Lukt het niet om zelf te varen dan is de Fluisterboot in Diksmuide een leuk alternatief.

27. Klim in een boom

Ervaar de wereld zoals een eekhoorn of een vogel, zittend op een tak. Heb je geen tuin of park waar je in de bomen kan klimmen, kijk dan hier voor een plekje speelnatuur in een Natuurpunt-gebied en op Springzaad.be. Tips om veilig in een boom klimmen vind je hier.

28. Zwem in een meer, een rivier of de zee

Zwemmen in de zee is zalig. Hier vind een overzicht van plekken waar je in het binnenland kan zwemmen. 

29. Teken een schatkaart

Schatkaarten zijn spannend en magisch! En ze zijn nog meer vetcool als je ze zelf maakt. Verstop iets leuk, lekker, stoer of schattig en maak een schatkaart voor je vriendjes.

30. Geniet van je eigen rustplek in de natuur

Zoek een rustig plekje vlak bij je huis in het groen of kijk hier waar er in jouw buurt een natuurgebied is.

Download de 50 Dingen Kaart
Word lid van Natuurpunt

  


Volg Natuurpunt op FacebookVolg Natuurpunt op InstagramVolg Natuurpunt op Twitter

TOP