Ontdek Corsica

Corsica is de parel van de Middellandse zee met een indrukwekkende natuur. De Grieken noemden het eiland niet voor niets ‘Kalystée’, wat ‘de mooiste van allen’ betekent. Die naam dankt het eiland aan zijn witte stranden, kristalhelder water, prachtige bossen, meren, rivieren en watervallen. Corsica heeft daarbovenop een rijke cultuurgeschiedenis met o.a. de geboorteplaats van Napoleon. Een ideale bestemming dus voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Onder de bezielende leiding van Wilbert Geers, auteur van het boek Beleef Corsica ontdekt u waarom ‘Berg in Zee’ en ‘Eiland van de Schoonheid’ de bijnamen van Corsica zijn. U leert alles over de fauna en flora, de mensen, de gewoonten, de geschiedenis … in een adembenemend natuurlijk decor.

Reisprogramma

DAG 1: Brussel - Bastia - Lucciana A
U vliegt rechtstreeks naar Bastia en rijdt meteen door naar het hotel voor het avondmaal en uw overnachting.

DAG 2: Lucciana - L’Île-Rousse - Calvi O-M
Via de vallei van de ‘historische rivier’ de Golo gaat u naar de Ponte Nuvo-brug. Vervolgens rijdt u de Balagnestreek, de tuin van Corsica, in richting L’Île Rousse. U ziet verschillende dorpjes liggen zoals het mooie 9de-eeuwse St. Antonino en bezoekt het kunstenaarsdorpje Pigna. U wandelt in de richting van Monte Cinto, de hoogste berg van Corsica, en ein-digt de dag in Calvi met haar haven en citadel.

DAG 3: Corte - Vizzavona - Ajaccio O-M-A
Verder door naar Corte, waar u met een toe-ristisch treintje het oude centrum ontdekt. U bezoekt de citadel en het antropologisch mu-seum.
Daarna maakt u een cultureel-historische natuurwandeling door het mooie woud in Vizzavona met zijn Cascades des Anglais.

DAG 4: Cargèse - Ajaccio O
Via de kustweg rijdt u naar het havendorpje Cargèse.
U maakt een boottocht, met stop in Girolata, langs het Unesco-natuurreservaat Scandola en de Calanques de Piana. Als u geluk hebt dan ziet u dolfijnen of visarenden.

DAG 5: Ajaccio - Filitosa - Propriano O-M
U wandelt door het historisch centrum van Ajac-cio en bezoekt het geboortehuis van Napoleon. Ook het Museum Fesch met zijn verzameling Italiaanse schilderijen staat op het programma. U brengt een bezoek aan de Filitosa Site Préhis-torique, een archeologische vindplaats bovenop een rotsachtige heuvel. Daarna rijdt u door naar de sfeervolle havenstad Propriano.

DAG 6: Bonifacio - Porto-Vecchio O
U bezoekt het prachtige Bonifacio, gelegen op indrukwekkende witte kalkrotsen. Een boot-tocht brengt u langs de mooie kliffen.
Vanaf het kristalheldere water hebt u een mooi zicht op de citadel, de krijtrotsen en de huizen die over de rotsen lijken te hangen. Daarna wan-delt u door de hoge stad en rijdt u verder naar Porto-Vecchio.

DAG 7: Zonza - Solenzara - Lucciana O-M-A U rijdt noordwaarts doorheen het mooie Ba-vellagebergte. Langs het Lac L’Ospedale naar Zonza, het hart van de Alta Rocca. Bij de Aiguil-les de Bavella maakt u een mooie wandeling.

DAG 8: Patrimonio - Bastia - Brussel O-M Via Gorges de Lancone komt u aan bij het kerkje St. Michele in Murato, daarna rijdt u verder naar St.-Florent. U stopt in Patrimonio, het hart van de wijncultuur. U geniet er van een proeverij. Als de tijd het toelaat luistert u nog naar polyfone muziek in een kerkje.
’s Avonds vliegt u terug naar Brussel.

Inlichtingen & Inschrijven

8-daagse reis

vertrek: 12 september 2020
terugreis: 19 september 2020

Maximum 25 deelnemers

Prijs: 2435 euro per persoon voor Natuurpuntleden op basis van een dubbele kamer.

Natuurpunt leden genieten van 40 euro korting per persoon.

Reisbegeleider: Wilbert Geers
WILBERT GEERS is docent basis- en voortgezet onderwijs in Nederland en auteur van het boek Beleef Corsica. Hij bezoekt al meer dan 20 jaar jaarlijks het heerlijke eiland Corsica, dat niet voor niets de bijnaam île de beauté heeft. Vanuit die ervaring organiseert hij diverse beurzen en evenementen over Corsica, houdt hij presentaties over het eiland en schrijft hij artikels voor diverse opdrachtgevers.

Niveau:
een gewone conditie volstaat (er zijn geen trekkings)

Meer info en reservaties:
tel: 016 24 38 38

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuurpuntbegeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.