Vogels en fotografie op de Farne eilanden - van 14.06.2021 tot 18.06.2021

Aan de oostkust van Noord-Engeland bevindt zich een aantal unieke zeevogelgebieden zoals de Farne-eilanden, Holy Island en Bass Rock. Het zijn misschien wel de beste eilanden om Papegaaiduikers, Kuifaalscholvers en andere zeevogels te fotograferen.

De Farne-eilanden liggen tussen de 2 en 7 kilometer uit de kust van de Engelse county Northumberland. Hier broeden maar liefst 55.000 Papegaaiduikers, die je van dichtbij prachtig kunt bekijken en - uiteraard - fotograferen. De eilanden zijn ook broedplaats van honderden Alken, Zeekoeten, Drieteenmeeuwen, Noordse Stormvogels en Kuifaalscholvers. Al deze gebieden zijn een waar eldorado voor natuurliefhebbers en -fotografen.
We bezoeken 3 eilanden.

Reisprogramma

Fotogenieke Papegaaiduikers en Grijze Zeehonden:

We vertrekken de eerste dag vanaf Brussel naar Newcastle. Na aankomst rijden we naar onze accommodatie nabij Seahouses. Van hieruit ondernemen we de dagelijkse excursies naar de verschillende gebieden. Dat doen we bijvoorbeeld door te varen naar de eilanden 'Inner Farne' en 'Staple Island'. Op elk eiland verblijven we een paar uur zodat we tijd genoeg hebben om al het moois hier te observeren en te fotograferen. Op deze eilanden zijn de routes aangegeven met blauw touw. Veelal zijn de vogels op slechts enkele meters van het pad te bewonderen! Zo lopen de Papegaaiduikers gewoon langs je heen wanneer ze onderweg zijn naar de holen waarin ze broeden en vliegen de Noordse Sterns letterlijk vlak boven je hoofd. Omdat de vogels gewend zijn aan bezoekers, gaan ze gewoon hun eigen gang. Ook de honderden nieuwsgierige Grijze Zeehonden die op de eilanden zitten en rond de boot zwemmen zijn fraai en fotogeniek.

Holy Island, Cheviot Hills en Lammermuier Hills

Iets noordelijker, op een kwartiertje rijden van Seahouses, vind je het indrukwekkende Holy Island: een rotseiland met stranden en slikken en zelfs een authentiek kerkje en een enorme 'waddenachtige' zandbaai. Bij vloed wordt het eiland volledig omsloten door de Noordzee. Het eiland zit vol met steltlopers zoals Rosse Grutto, Tureluur, Bonte Strandloper, overzomerende Steenlopers, Bontbekplevier, Wulp en Scholekster. We nemen uitgebreid de tijd om te genieten van het prachtige schouwspel.

In het binnenland bezoeken we de Cheviot Hills. We genieten hier van het fraaie landschap met de prachtige Engelse tuinen. Hier gaan we op zoek naar bijzondere vogelsoorten zoals de Rode Patrijs en de Waterspreeuw. In dit gebied maken we ook kans om de bijzondere Schots Sneeuwhoen te zien! In het noorden rijden we Schotland in en bezoeken we de Lammermuier Hills. In dit gebied is het prachtige Schotse landschap te bewonderen met de kleine authentieke dorpjes. Ook staat hier het beroemde White Castle. Daarnaast is deze locatie ook een goede plek om het Schots Sneeuwhoen te zien.

Dag 1 Brussel - Newcastle - Seahouses (Farne Islands)Dag 2 Seahouses - Staple Island en Inner FarneDag 3 Seahouses - Holy Island
Dag 4 Binnenland - Cheviot Hills en Lammermuir Hills
Dag 5 Newcastle - Brussel

Inlichtingen & Inschrijven

REISDUUR: 5 dagen

VERTREK: 14 juni 2021

NATUURPUNT LEDEN KRIJGEN €75,- KORTING OP DEZE REIS!

DEELNEMERS: 6 - 14

vanaf: 1045 euro voor Natuurpunt leden

Wat is inbegrepen?

Vlucht Brussel - Newcastle vv
Incl. 12kg handbagage
Luchthavenbelasting
Alle overnachtingen
Alle ontbijten
Vervoer ter plaatse
Bootexcursies rondom de Farne Islands
Excursies naar de natuurgebieden in het binnenland
Nederlandstalige reisleiding

Niet ingebrepen:
Lunch en avondeten
Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Toeslag Wildlife Trust bij bezoek eilanden (halve dag: ca. GBP 9,45 en hele dag: ca. GBP 27,30)
Ruimbagage (bij te boeken voor EUR 50,- pp)
Bijdrage GGTO-garantiefonds: EUR 15,- per boeking

Extra
Toeslag eenpersoonskamer EUR 195,-

Reserveren:

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuurpuntbegeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.