Heb je zin om met familie, vrienden of Natuurpuntafdeling erop uit te trekken naar een van de mooiste vogelgebieden van Europa? Dan bieden Natuurpunt en Starling reizen je de kans om de Camargue te ontdekken.

Dit uniek ecosysteem en UNESCO werelderfgoed is bekend om zijn duizenden flamingo’s en wilde paarden.
Samen met de Crau vormt het een eiland aan aparte natuur langs de Franse Mediterrane kust. We kunnen genieten van de slaaptrek van honderden Flamingo’s, gaan op zoek naar de Brilgrasmus, in de uitgestrekte rietvelden zoeken we Zwartkoprietzanger en in de Crau stelen de Kleine Torenvalken de show, terwijl de Griel zijn roep laat horen.
Misschien hebben we geluk, en zien we een van de schaarse Witbuikzandhoenen!

Dankzij de snelle treinverbinding tussen Brussel en Avignon reis je bovendien ecologisch.

Reisprogramma en praktische informatie

Reisschema (dagindeling per dag beschreven, inhoud kan flexibel zijn)
07/04 DAG 1: treinrit Brussel - Avignon
We stappen op de hogesnelheidstrein in Brussel en na een comfortabele 4 uur stappen we uit in het zuiden van Frankrijk: Avignon! Transfer naar onze gite en avondmaal.
08/04 DAG 2: westkant Camargue
Vandaag verkennen we de westkant van de Camargue, rietvelden, moerassen, en schorren.
09/04 DAG 3: oostkant Camargue
Gisteren de westkant? Dan maken we vandaag de oostelijke zijde van de Camargue onveilig, waar de grote meren centraal. We sluiten af met slaaptrek van flamingo's bij zonsondergang
10/04 DAG 4: Crau
We maken een excursie in de steppen van Crau en omgeving.
11/04 DAG 5: Aiges-mortes
We gaan op stap in de moerassen rondom het historische stadje Aiges-mortes.
12/04 DAG 6: les Alpilles
In dit unieke rotsgebergte gaan we op zoek naar typische rotsbroeders.
13/04 DAG 7: trein terug Avignon-Brussel
Tijd om naar huis te gaan! We stappen op de trein terug naar Brussel.
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer en lokale omstandigheden.

Reisbegeleiding
Johannes Jansen (namens Starling Reizen) & XXX (namens Natuurpunt)

Beschrijving van accommodatie:
We verblijven 6 nachten in een hoeve dat als gîte is omgebouwd. De kamers zijn comfortabel en sfeervol, en zijn verdeeld over het hoofdgebouw (met gedeeld sanitair), en enkele bijgebouwen die als volwaardig vakantiehuisje zijn omgebouwd (met tweepersoonskamers, eigen badkamer, salon en keuken). In het hoofdgebouw is er een grote centrale leefruimte, keuken en eetplaats, waar we samen zullen ontbijten en waar het avondeten wordt geserveerd.
Er reist een volwaardige kookploeg met ons mee, die ons de hele reis dagelijks voorziet van heerlijke maaltijden: zowel ontbijt, lunch (of lunchpakket) en avondeten. Op de laatste avond gaan we uit eten in een restaurant in de buurt, een driegangen menu is inbegrepen in de prijs.
Wie als gezin inschrijft, kan een afzonderlijke gîte reserveren voor 4 tot 5 personen. Afhankelijk van de gewenste kamerindeling voorzien we een kort voor kinderen. Vraag gerust meer informatie!

Minimum aantal deelnemers: 10
Maximum aantal deelnemers: 16
Uiterste inschrijvingsdatum: 28/02/2019

Prijs inclusief BTW
Natuurpunt leden: 1475 euro per persoon
Niet‐leden Natuurpunt: 1575 euro per persoon
Toeslag eenpersoonskamer 225 euro per persoon

Inbegrepen: treintickets, transport ter plaatse met minibus, overnachtingen in gasthuis, alle maaltijden (vanaf avondeten dag 1 tot ontbijt dag 7), alle excursies, alle inkom voor parken, uitstap met lokale gids, afdracht voor Natuurpunt, bijdrage voor verzekering garantiefonds.

Niet inbegrepen
frisdrank, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, persoonlijke aankopen

Inlichtingen

Voor alle inlichtingen en reserveringen:

Starling Reizen

Kantoor:
Dendermondsesteenweg 40,
9000 Gent (enkel op afspraak)

Tel.: +32(0)9/395.05.35

E-mail: contact@starlingreizen.be

website: http://www.starlingreizen.be/nl/reizen/natuurpunt-vogelreis-camargue-trein

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuurpuntbegeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.