Aanbod voor scholen

Nota Corona 9 november 2020:

Wegens de huidige verstrengde coronamaatregelen vragen wij pas om een boeking onder voorbehoud te plaatsen vanaf 10 december 2020. 

Van 25 tot 31 januari 2021 organiseert Natuurpunt CVN samen met Natuurgroepering Zoniën vzw in het Bosmuseum Jan van Ruusbroec en het Gemeenschapscentrum De Bosuil een tweede editie van de Grote Vogeltelweek voor scholen.

Tijdens deze week kan je met je klas inschrijven voor een ongeveer twee uur durende activiteit: je leert de meest voorkomende tuin- en bosvogels kennen en je voorziet hen van een gastronomisch menu. Wat de klas geknutseld heeft neem je mee naar huis of naar je school.

De Grote Vogeltelweek voor scholen gaat vooraf aan het Grote Vogelweekend van 30 en 31 januari 2021. Op de website van Natuurpunt voor de Vogeltelweek vind je allerlei materiaal terug: affiche, telfiches, een lespakket, tips om je speelplaats vogelvriendelijk in te richten,...

Voor het boeken van deze activiteit kan je 3 keuze data doorgeven in de week van 25 tot 31 januari. Je geeft ook telkens aan of je opteert voor een voor- of namiddag en welke locatie je verkiest. Al deze informatie om te reserveren vul je in in het aanvraagformulier.

Voor de vogelactiviteit in de Grote Vogeltelweek betaal je 1,50 euro per leerling.

Je klas is welkom vanaf de tweede kleuterklas!

Haal al je vogelkennis boven en ontdek hoe je kan zien aan de snavel van een vogel wat hij het liefste eet, verdiep je in de vogelkenmerken van alle vogels op de voederplank en steek de handen uit de mouwen en maak je eigen creatieve voeder voor vogels.

De vogeltelactiviteit kan je combineren met het doe-parcours 'Meet je met de boskampioenen' in Jezus-Eik, het ontlenen van een natuurkoffer of een wandeling op eigen houtje in het Zoniënwoud. Het doe-parcours, het gebruiken van de uitleenkoffer en de wandeling staan niet onder begeleiding van een gids.

Bestel hier je vogelgids

Wil je weten wie er op je voederplank komt? Dan kan deze vogelgids je zeker helpen.

TOP