Het groene Ierland - van 3.06.2019 tot 10.06.2019

Wat Ierland onderscheidt van de buurlanden is de ongelofelijke schoonheid van het land en de turbulente geschiedenis. De Ierse cultuur is duizenden jaren oud en dat is te zien aan de vele kastelen, burchten en abdijen die we onderweg tegenkomen. 
Bereid u voor op prachtige vergezichten en schitterende natuur in het nationale park Connemara. We bezoeken de Cliffs of Moher in de Burren, een natuurfenomeen bekend in heel de wereld! U zal versteld staan van de overvloed aan bezienswaardigheden, bijzondere natuur en natuurlijk het fantastische eten! 

Ga met natuurfotograaf Misjel Decleer op avontuur!
Voor fotograaf Misjel Decleer is de natuur zijn ware biotoop. Zijn passie voor de natuur en zijn oog voor detail maken hem als natuurgids zo bijzonder. Misjel heeft een bijzondere band met allerlei kustbiotopen en hun bijzondere planten en dieren. Ierland heeft geen geheimen voor hem.

Reisprogramma

Dag 1: 3.06 Aankomst in Dublin
Bij aankomst in Dublin wordt u opgewacht door uw Nederlandstalige gids. U vertrekt voor een sightseeing tour van Dublin. De hoofdstad van Ierland, waar een derde van de bevolking van Ierland woont is een erg jonge en dynamische stad. Dublin wordt door de rivier de Liffey in 2 gedeeld: in het noordelijke deel, dat wordt beschouwd als het meest populaire gedeelte, ontdekt u veel grote monumenten zoals het centrale postkantoor op O’Connel Street. Dit postkantoor heeft een bewogen civiele geschiedenis achter de rug. O’Connel Street is een van de belangrijkste adres van de stad. Op de noordelijke oever ziet u ook het justitiepaleis, het oude douanekantoor en verder langs de rivier het grootste stadspark van Europa, Phoenix Park. Op de zuidoever ontdekt u de meer gesofisticeerde zijde van de stad met zijn enorme georgiaanse pleinen met monumentale huizen met gekleurde deuren. Natuurlijk mogen we ook Grafton Street met zijn luxe winkels niet vergeten.
 
Dag 2: 4.06 Connemara
Ontbijt in het hotel. Vandaag gaat u er op uit om de Connemara te ontdekken. De Connemara is de regio van Ierland waar je een grote verscheidenheid aan landschappen kan ontdekken. Dit afgelegen deel van de provincie Galway zorgt voor een ontspannen dag ver van het stadsleven. Twee bergketens overheersen deze regio: de Maumturks en de Twelve Bens. Ze bieden beide veel mogelijkheden tot uiteenlopende wandelingen. Lunchpakket voor tijdens de uitstap.

Retour richting Galway, de westelijke hoofdstad en universiteitsstad, met zijn geanimeerde straatjes en pleinen. In oorsprong een vissersdorpje werd Galway in de 12de eeuw een versterkte vesting op de meest beschutte plaats in de baai van Galway. Het vissersdorp bleef tot in 1935 bestaan. Tot op vandaag wordt ze geleid door afgevaardigden van de 14 belangrijkste families van de stad.
Diner en overnachting in de regio van Galway.

Dag 3: 5.06  De Burren
Ontbijt in het hotel.
Vertrek naar de Burren en zijn buitengewone landschap. De Burren biedt één van de mooiste landschappen van Ierland. Deze rotsvlakte herbergt een wilde vegetatie van ongekende schoonheid.Lunchpakket voor tijdens de uitstap.
Transfert naar uw hotel in de regio Clare. Diner en overnachting.


Dag 4: 6.06 Dingle peninsula
Ontbijt in uw hotel.
Vandaag staat er een dag in het teken van de ontdekking van het schiereiland Dingle op het programma. Dit schiereiland strekt zich uit in de oceaan en bevindt zich op het uiterste oostelijke punt van Europa. Op dit schiereiland vindt men enorme kliffen, ongerepte stranden en Keltische dorpen. Deze beelden zorgen regelmatig voor een déjà vue gevoel, het uiteinde van het schiereiland is vanuit zowat elke hoek gefilmd al terug gekomen in ontelbare films over de jaren heen. Ruige, wilde landschappen maar ook landbouw met ontelbare haagjes maar het schiereiland is altijd trouw gebleven aan zijn Keltische verleden.

Dag 5: 7.06 Ring of Kerry
Ontbijt in het hotel.
Vandaag ontdekt u het bekendste stukje Ierland; het Iveragh schiereiland, bekend onder de naam Ring of Kerry. U ontdekt de schoonheid van het schiereiland, de bergen in het binnenland, zijn hoge kliffen, zijn verborgen valleien, zijn meren, het patchwork dat gevormd wordt door de velden maar natuurlijk ook zijn rotsachtige eilanden.
Lunchpakket voor tijdens de uitstap.Diner en overnachting in het hotel.


Dag 6: 8.06 Kerry / Cork

Ontbijt in het hotel.
U gaat op weg naar Cork. Bij aankomst wacht u een sighseeing toer van de stad. Cork is de 3de stad van Ierland en ligt tussen 2 armen van de rivier de Lee. Het stadsplan van Cork stamt uit de 19de eeuw met victoriaanse gebouwen langs de voornaamste aders van de stad: St Patricks Street en Grand Parade die gebouwd zijn op zijarmen van de Lee. De neo-gotische kathedraal St Finbar in het zuiden en de Shandon kerk in het noorden domineren de stad.
Lunch tijdens de uitstap
Namiddag, bezoek aan de disilleerderij van Midleton. Het bezoek aan deze whisky tempel onthult u het geheim van de distillatie van dit illustere drankje waarna u kan gaan proeven van de beroemde whisky merken zoals Paddy, Jameson, Bushmills, Tullamore Dew en vele anderen.
Transfert naar uw hotel in de regio Cork.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7: 9.06 Cork – Dublin
Ontbijt in het hotel.
Stop in het dorpje Cashel in Tipperary waar u de Rock of Cashel bezoekt. Dit is een oude koninklijke site bovenop een rots die 90 meter boven de vlakte uitsteekt.
Transfert naar uw hotel in de regio van Dublin
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: 10.06 Dublin – vertrek
Ontbijt in het hotel
Vrij bezoek aan de stad.
Vrije lunch in de stad.
Voor vertrek geniet u een laatste keer van de frisse lucht en de mooie Ierse landschappen op het Howth schiereiland. Hier heeft u een mooi uitzicht over de baai van Dublin. U wandelt van op de top van het schiereiland naar de vissershaven (ca. 1 uur).
Daarna brengt de autocar u terug naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

Inlichtingen & Inschrijven


Prijs per persoon voor de rondreis
3/6/19DubbelSingle
Leden Natuurpunt1641,00*1876,00
Niet-leden Natuurpunt1691,001926,00

Natuurpunt leden genieten 50 euro korting per persoon bij opgave van hun lidnummer.

Inclusief:

- 7 overnachtingen in goede 3* hotels
- 7 ontbijten en 7 diners met 3-gangen keuzemenu en thee of koffie inbegrepen
- 7 lunches 2-gangen met koffie of thee inbegrepen
(Dit is vol pension van ‘s middags tot en met het ontbijt op de laatste dag)

Exclusief:
- Alle andere diensten die niet vermeld staan
- Bagage afhandeling
- Dranken bij de maaltijden
- Persoonlijke uitgaven, souveniers, verzekeringen

Inschijven:

Touroperator GALLIA 
Weyerstraat 119/001
3850 KOZEN-NIEUWERKERKEN  BELGIUM

Tel. : +32 (0)11.14.02.70
Fax. : +32 (0)11.34.11.98 www.gallia.be
mail: gallia@gallia.be

website: http://www.gallia.be/Natuurpunt/Ierland.htm

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuur.begeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt vzw. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt vzw komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.

TOP