
Hoe organiseer ik een studiewerkgroep?
Hoe trekken we nieuwe vrijwilligers aan? Waar blijft de jonge garde? Hoe kunnen we beter met elkaar samenwerken? Als werkgroep zit je niet enkel met inhoudelijke vragen, maar ook met organisatorische of praktische vragen.
Om de werking van de natuurstudiewerkgroepen zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzamelden wij voor jullie de beste tips in een bundel. De moeite waard dus om even door te bladeren.
Het natuurstudielandschap binnen Natuurpunt is zeer groot en wijdverspreid. Er zijn meer dan 200 natuurstudiewerkgroepen! Die hebben veel vrijheid om hun werking in te richten naar eigen aanvoelen. Dit heeft veel voordelen, maar zorgt er ook voor dat er veel verschillen ontstaan wat betreft de organisatie en structuur tussen alle verschillende soortgroepen en werkingsniveaus.
In deze bundel vind je daarom niet alleen tips om je eigen werking beter te doen draaien: Hoe kunnen we nieuwe leden aantrekken? Hoe gaan we vergrijzing tegen? Wat met sociale media? Je leest ook hoe we allemaal samen meer op elkaar zouden kunnen afstemmen (Hoe kan ik weten welke werkgroepen er nog in de buurt bestaan? Hoe maak ik contact met hen? Hoe zouden we van elkaar kunnen leren? Heb je ergens vragen bij of zit je als werkgroep met een probleem? Neem dan contact op met de werkgroepencoördinator.