Groen Ierland van 1.06.2020 tot 8.06.2020

Wat Ierland onderscheidt van de buurlanden is de ongelofelijke schoonheid en de turbulente geschiedenis. Ontdek de vele kastelen, burchten en abdijen onderweg. Bereid je voor op prachtige vergezichten en schitterende natuur in het nationale park Connemara. 

Reisprogramma

Dag 1: aankomst in Dublin

Bij aankomst in Dublin wordt u opgewacht door uw Nederlandstalige gids.

U vertrekt voor een sightseeing tour van Dublin. De hoofdstad van Ierland, waar een derde van de bevolking van Ierland woont, is een erg jonge en dynamische stad. Dublin wordt door de rivier de Liffey in 2 gedeeld: in het noordelijke deel, dat wordt beschouwd als het meest populaire gedeelte, ontdekt u veel grote monumenten zoals het centrale postkantoor op O’Connel Street. Dit postkantoor heeft een bewogen civiele geschiedenis achter de rug. O’Connel Street is een van de belangrijkste adres van de stad. Op de noordelijke oever ziet u ook het justitiepaleis, het oude douanekantoor en verder langs de rivier het grootste stadspark van Europa, Phoenix Park. Op de zuidoever ontdekt u de meer gesofisticeerde zijde van de stad met zijn enorme georgiaanse pleinen met monumentale huizen met gekleurde deuren. Natuurlijk mogen we ook Grafton Street met zijn luxe winkels niet vergeten.

Daarna brengt de autocar u doorheen het prachtige Ierse landschap naar de Midlands of Galway voor diner en overnachting.

Dag 2: Connemara

Ontbijt in het hotel. Vandaag gaat u er op uit om de Connemara te ontdekken. De Connemara is de regio van Ierland waar je een grote verscheidenheid aan landschappen kan ontdekken. Dit afgelegen deel van de provincie Galway zorgt voor een ontspannen dag ver van het stadsleven. Twee bergketens overheersen deze regio: de Maumturks en de Twelve Bens. Ze bieden beide veel mogelijkheden tot uiteenlopende wandelingen.

Na de wandeling bezoek wij Kylemore Abbey en zijn tuinen. Weggestoken aan de voet van de Duchruach berg, op de noordelijke oever van Lough Pollacapul, in het hart van de bergen van de Connemara is dit monument één van de meest romantische sites van Ierland. Vandaag is de abdij de thuis van de Ierse Bénédictessen met connectie in België maar ook een meisjesinternaat met internationale reputatie. De tuinen zijn prachtig aangelegd en een bezoek zeker waard. Lunchpakket voor tijdens de uitstap.

Retour richting Galway, de westelijke hoofdstad en universiteitsstad, met zijn geanimeerde straatjes en pleinen. In oorsprong een vissersdorpje werd Galway in de 12de eeuw een versterkte vesting op de meest beschutte plaats in de baai van Galway. Het vissersdorp bleef tot in 1935 bestaan. Tot op vandaag wordt ze geleid door afgevaardigden van de 14 belangrijkste families van de stad.

Diner en overnachting in de regio van Galway.

Dag 3: De Burren

Ontbijt in het hotel.

Vertrek naar de Burren en zijn buitengewone landschap. De Burren biedt één van de mooiste landschappen van Ierland. Deze rots vlakte herbergt een wilde vegetatie van ongekende schoonheid.

Lunchpakket voor tijdens de uitstap.

Transfert naar uw hotel in de regio Clare. Diner en overnachting. 

Dag 4: Dingle peninsula

Ontbijt in uw hotel.

Vandaag staat er een dag in het teken van de ontdekking van het schiereiland Dingle op het programma. Dit schiereiland strekt zich uit in de oceaan en bevindt zich op het uiterste oostelijke punt van Europa. Op dit schiereiland vindt men enorme kliffen, ongerepte stranden en Keltische dorpen. Deze beelden zorgen regelmatig voor een déjà vue gevoel, het uiteinde van het schiereiland is vanuit zowat elke hoek gefilmd al terug gekomen in ontelbare films over de jaren heen. Ruige, wilde landschappen maar ook landbouw met ontelbare haagjes maar het schiereiland is altijd trouw gebleven aan zijn Keltische verleden.

Lunchpakket voor tijdens de uitstap.

U bezoekt het ‘Gallarus Oratorium’, een kleine traditionele kapel die perfect behouden is. Zij geeft u een idee van de primitieve Ierse architectuur met stenen kraaggewelf.

Diner en overnachting in de regio Kerry.

Dag 5: Killarney

Ontbijt in het hotel.

Bezoek aan Derreen Gardens Lunch onderweg

Breng een bezoek aan Muckross Gardens. De Tuinen aan Muckross House zijn wereldwijd bekend voor hun schoonheid. Ze zijn voornamelijk gekend voor hun mooie collecties aan azaleas en rhodondendrons, een uitgebreide watertuin en een voortreffelijke rotstuin gehouwen uit natuurlijke kalksteen. Muckross House herbergt ook een aantal geschoolde ambachtsmannen wiens traditionele bekwaamheden in het weven, boekbinden en pottenbakken u ter plaatse kan aanschouwen.

Diner en overnachting in het hotel in Kerry.


Dag 6: Kerry / Cork

Ontbijt in het hotel.

U gaat op weg naar Cork. Bij aankomst wacht u een sighseeing toer van de stad. Cork is de 3de stad van Ierland en ligt tussen 2 armen van de rivier de Lee. Het stadsplan van Cork stamt uit de 19de eeuw met victoriaanse gebouwen langs de voornaamste aders van de stad: St Patricks Street en Grand Parade die gebouwd zijn op zijarmen van de Lee. De neo-gotische kathedraal St Finbar in het zuiden en de Shandon kerk in het noorden domineren de stad.

Lunch tijdens de uitstap

Namiddag, bezoek aan de Jameson distilleerderij van Midleton.Het bezoek aan deze whisky tempel onthult u het geheim van de distillatie van dit illustere drankje waarna u kan gaan proeven van de beroemde whisky merken zoals Paddy, Jameson, Bushmills, Tullamore Dew en vele anderen.

Transfert naar uw hotel in de regio Cork. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7: Cork – Dublin

Ontbijt in het hotel.

Bezoek aan het kasteel van Cahir

Cahir Castle was lang geleden het bastion van de familie Butler. Van het kasteel is de indrukwekkende donjon bewaard gebleven, zijn mooie toren en de originele verdedigingswal. Het is één van de best bewaarde gebouwen uit die tijd in Ierland. Het is gelegen op een rotsachtig eiland in de rivier de Suir. Tijdens het bezoek staat er een informatieve audiovisuele presentatie over de regio op het programma.

Lunch onderweg.

Stop in het dorpje Cashel in Tipperary waar u de Rock of Cashel bezoekt. Dit is een oude Koninklijke site bovenop een rots die 90 meter boven de vlakte uitsteekt.

Transfert naar uw hotel in de regio van Dublin Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: Dublin – vertrek

Ontbijt in het hotel

Trinity College is de grootste universiteit van het land. Het is ook de oudste met een geschiedenis van meer dan 400 jaar. Door zijn geschiedenis is Trinity College ook een grote aantrekkingspool voor toerisme geworden. Hier ontdekt u het befaamde Book of Kells, het verlichte manuscript uit de 6de eeuw dat beschouwd wordt als één van de mooiste stukken uit de middeleeuwse geschiedenis.

Vrije lunch in de stad.

Voor vertrek geniet u een laatste keer van de frisse lucht en de mooie Ierse landschappen op het Howth schiereiland. Hier hebt u een mooi uitzicht over de baai van Dublin. U wandelt van op de top van het schiereiland naar de vissershaven (ca. 1 uur).

Daarna brengt de autocar u terug naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

Inlichtingen & Inschrijven

Inbegrepen

  • 7 overnachtingen in goede 3* hotels
  • 7 ontbijten en 7 diners met 3-gangen keuzemenu en thee of koffie inbegrepen
  • 7 lunches 2-gangen met koffie of thee inbegrepen
  • Nederlandstalige gids voor de volledige reis (onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment van boeking) 
  • Moderne autocar voor een rondreis van 8 dagen, capaciteit max. 33 personen. Bij verhoging van de brandstofprijzen kan er een verhoging van de prijs van de reis toegepast worden.

Niet inbegrepen

  • Alle andere diensten die niet vermeld staan
  • Bagage afhandeling
  • Dranken bij de maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, souvenirs, verzekeringen

Prijzen

Natuurpuntleden betalen 1.720 euro per persoon indien minimaal 21 deelnemers.
Bij minder dan 21 deelnemers bedraagt de prijs 1.925 euro per persoon.
Niet Natuurpunt leden betalen een supplement van 50 euro. 

Meer info en reservaties

Touroperator GALLIA
Weyerstraat 119/001 | B-3850 NIEUWERKERKEN-KOZEN | BELGIUM
Tel +32 11 140270 | Fax +32 11 341198 | www.gallia.be | gallia@gallia.be
Facebook: https://www.facebook.com/GALLIAexperience.travel/

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuurpuntbegeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.

TOP