Uitwaaien op de wadden.

De Waddeneilanden voor de Noord-Hollandse kust vormen een 'mini wereld' op zich met tientallen kilometers fiets- en wandelplezier voor jong en oud. Je vindt er prachtige uitgestrekte stranden, hoge duinenrijen, natuurreservaten en interessante musea. De Wadden zijn gezegend met een enorm rijke natuur, maar veel minder bekend is het culturele erfgoed dat al even bijzonder is: terpen, dijken, dorpen en vissershaventjes, vuurtorens, boerderijen,...
De ideale plek om helemaal tot rust te komen.

Reisprogramma

Dag 1

Aankomst in het plaatsje Lies, centraal gelegen op het mooie eiland Terschelling. Je logeert hier in een authentiek en gezellig hotelletje in eilandstijl met veel faciliteiten. In het hotel kan je een fiets huren, misschien is het een idee om vandaag al eens op verkenning te gaan. Avondmaal.

Dag 2 - 3

Op Terschelling kan je eindeloos wandelen en fietsen. Wij hebben een aantal tochten uitgewerkt maar uiteindelijk zijn er talrijke combinatie- en uitbreidingsmogelijkheden. Voor sommige wandelingen neem je de bus die vlakbij het hotel vertrekt.

 • Halve dagwandeling vanuit de veerhaven van West-Terschelling, over heide en duinen onder het licht van de vuurtoren.
 • Boeiende tocht richting Kroonpolders en het dorpje Midsland, eventueel uit te breiden naar de zuidelijke dijken. Verschillende afstanden.
 • Wandeling met hoog natuurgehalte via het Europese reservaat de Boschplaat. Eventueel met bezoek aan het Wrakkenmuseum. Ook mogelijk per fiets en onder begeleiding van een natuurgids.
 • De bossen van Formerum en Hoorn. Kaap Hoorn en speeltuin Zonneweelde. 
 • Dagexcursie naar het nabijgelegen Vlieland:
  • Een korte, maar zeer afwisselende wandeling over het oostelijk deel van Vlieland. De heuvelachtige bossen, de vuurtoren, de cranberry-vlakte en natuurlijk het Noordzeestrand vormen de ingrediënten.
  • Lange tocht naar het westen van het eiland en over de enorme zandplaat van de Vliehors.
  • Fietstocht rond het kleine eiland naar het Posthuys aan de Kroon’s Polders. Hier maak je eventueel een rit met de 'Vliehors Express'         over de grootste aaneengesloten zandvlakte van Noordwest Europa, ook wel de 'Sahara van het Noorden' genoemd.   

Liefhebbers kunnen een fiets huren en langs het aangelegde fietsroutenetwerk op verkenning gaan. Of je volgt een route over de dijken naar de oostelijk gelegen Boschplaat, met onderweg een bezoekje aan de biologische schapen- en kinderboerderij. Buiten een aantal interessante musea kan je een huifkartocht maken op het strand, zeehondjes kijken tijdens een zeerobbentocht, een bezoekje brengen aan het wrakkenmuseum met piratenspeeltuin, …

Ontbijt en avondmaal inbegrepen.

Dag 4

Einde na het ontbijt.

Inlichtingen & Inschrijven

© Anders Reizen

Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium 
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@andersreizen.be

Website: 
https://www.andersreizen.be/nl/Reis-Detail/Individueel/19NL5TSA.aspx 

Anders Reizen investeert voor elk Natuurpunt lid dat deze reis boekt in meer natuur in Vlaanderen. Registreer daarom je Natuurpunt lidnummer bij reservatie.

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuurpuntbegeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.

TOP