De Canarische Eilanden, vóór de noordwestkust van Afrika, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit  7 grote en 6 kleinere eilandjes. In de westelijke uithoek van de archipel rijst La Palma bijna loodrecht uit zee op. Het heeft een bergachtige, weelderige en erg diverse natuur en ervaren wandelaars noemen het zelfs hét mooiste Canarische eiland. Bij uitstek in de meimaand is dit een heerlijke plaats om te wandelen.

Reisprogramma

Dag 1

Heenreis van Brussel naar La Palma. Transfer naar het hotel in Santa Cruz, aan de centrale oostkust.

De stad heeft tal van gezellige pleinen, nauwe, steil oplopende steegjes. Het straatbeeld wordt beheerst door de traditionele Canarische stijl: prachtige bouwwerken met houten galerijen en balkons, kunstig gebeitelde voordeu­ren en hoge ramen met smeedijze­ren hekken. Ook op het platteland wordt men trouwens getroffen door de verbazingwekkende authenticiteit van de huizen, een mengeling van Spaanse en Arabische elementen.

Dag 2                       

Transfer naar en wandeling vanuit San Bartolomé door een dicht laurierbos (Unesco World Heritage Site), waar je tevens prehistorisch aandoende reuzenvarens aantreft. Langs de kustlijn gaat het naar San Andres, één van de mooiste dorpjes op het eiland.

´s Avonds maken we nog een korte wandeling naar het badplaatsje Charco Azul,  waar we bij het geruis van de oceaan een lekkere paella eten.

Dag 3

In Los Gallegos starten we een klovenwandeling, langs de steile groene kusten van het ruige noorden en met een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan, naar Franceses.

Transfer per minibus naar Roque Faro.

Dag 4

We wandelen van onder het hoogste punt van het eiland, de Pico de las Nieves, en over de centrale bergkam naar beneden tot bij het heiligdommetje Virgén del Pino, een tocht met prachtige uitzichten.

Van daar worden we naar ons volgend logies in Los Llanos gebracht.

Dag 5

We begeven ons naar het hart van het eiland: de beschermde ‘Caldera de Taburiente’, een immens diep keteldal omgeven door indrukwekkende bergwanden. De toppen die het omringen reiken tot boven 2400 m. We worden ondergedompeld in de geheimzinnige sfeer van deze krater met zijn typische vegetatie, talrijke waterbronnen, prehistorische heiligdommen en unieke ontstaansgeschiedenis. In de bedding van de Barranco de las Angustias bewonderen we het kleurenspel van de ‘Cascada Colorada’.

Tweede overnachting in Los Llanos.

Dag 6-7

Ontdekking van de vulkaanroute in het zuiden: een gebied met kraters, kale toppen en gestolde lavastromen, opgefleurd door het groen van de pijnbomen. Wandelend door het bizarre vulkaanlandschap, zien we de lavastromen van de vulkanen San Juan, Duraznero, San Martin en het gapende zwarte gat ‘Hoyo Negro’. De Teneguia is de vulkaan die in 1971 is uitgebarsten. De aarde rondom deze vulkaan is op veel plaatsen nog heet en geeft je een idee welke geweldige natuurkrachten hier kort geleden aan het werk waren.

Derde overnachting in Los Llanos.µ
Na de wandeling op dag 7, keren we terug naar Santa Cruz. 

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Inlichtingen en Inschrijven

© Anders Reizen
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium 

T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@andersreizen.be

Meer info: www.andersreizen.be/19ES1LPN1

Anders Reizen investeert voor elk Natuurpunt lid dat deze reis boekt in meer natuur in Vlaanderen. Registreer daarom je Natuurpunt lidnummer bij reservatie.

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuurpuntbegeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.

TOP