Gezocht: Lesgevers natuurbeleid voor cursus natuurgids

30 à 40 vrijwilligers geven elke cursus natuurgids vorm met hun expertise. Ze geven lessen en excursies of begeleiden cursisten in hun projectwerk of tijdens het cursustraject. Specifiek voor de lessen natuurbeleid vinden we moeilijk gedreven en goede lesgevers. Heb jij expertise over de inhoud? Hou je van deze door te geven aan gemotiveerde mensen? Dan zoeken we jou.

Benno Geertsma (Natuurpunt Beleid) geeft 10 oktober om 20u een live webinar

Inschrijven doe je via volgende link: https://natuurpunt-cvn.webinargeek.com/lesgeversopleiding-natuurgids-les-natuurbeleid

Enkel wanneer je ingeschreven bent, krijg je nadien de link om te herbekijken. Dus als je interesse hebt, maar 10 oktober niet online kan zijn, schrijf je je toch in.

Gezocht: Goesting om korte cursussen planten en paddenstoelen te geven voor de grootste Natuurvereniging van Vlaanderen?

Natuurpunt CVN biedt nu al heel wat cursussen planten en paddenstoelen aan. Onze lesgever Hans Vermeulen verzorgt de meeste lessen. We zijn er van overtuigd dat er heel wat kennis en lesgeverskwaliteiten zit bij vrijwillige lesgevers in het werkveld. Misschien ben jij één van hen? Graag willen we jou de kans bieden om les te geven. Dit is een win-win situatie voor jou en voor ons. Want zo kunnen wij een antwoord bieden aan de groeiende vraag naar cursussen.

Vanaf dit najaar leiden we mensen op voor het thema paddenstoelen. Wanneer dit loopt, starten we met het thema planten.

Voor het thema planten organiseren we op zaterdag 2 december 2017 rond de regio West- en Oost-Vlaanderen een lesgeversopleiding. In Secretariaat De Stek (gelegen achter Bezoekerscentrum Bourgoyen) in Gent.

Interesse?

Contacteer Hans Vermeulen (hans.vermeulen@cvn.natuurpunt.be) of Ann D’heedene, (0498 32 74 71 (kantooruren),  ann.dheedene@cvn.natuurpunt.be) waarin je kort toe licht wat jouw ervaring en motivatie is.

Lesgeversopleiding rond cursus Natuurgids

Op zaterdag 20 januari 2018 organiseren we in regio Antwerpen een lesgeversopleiding specifiek voor onze lessen binnen de cursus Natuurgids. Dit gaat o.a. over de thema's planten, ecologie en natuurbeheer.

Dit najaar komt hiermeer informatie. Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur een email naar vormingsconsulent Joelle Laes: joelle.laes@cvn.natuurpunt.be

Bijscholing vrijwilligers Natuurpunt CVN

Natuurpunt CVN investeert volop in zijn vrijwilligers. We zijn ervan overtuigd dat onze vrijwilligers al heel wat kennis en expertise hebben. Onze lesgeversopleidingen zijn bedoeld voor het afstemmen van onze werking en de ondersteuning op methodisch en inhoudelijk vlak.

Vrijwilliger worden?

Voor de werking van Natuurpunt CVN zijn vrijwilligers cruciaal. Er zijn veel vrijwilligers actief als lesgever, maar ook voor andere belangrijke zaken doen wij een beroep op vrijwilligers. Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor Natuurpunt CVN, neem dan - geheel vrijblijvend - contact op met je provinciale vormingsconsulent om je te laten informeren over de verschillende mogelijkheden.