Methodische vorming voor Natuurpunt CVN lesgevers

We bieden onze lesgevers jaarlijks de mogelijkheid om gratis 1 of meerdere methodische vormingen te volgen. Je vindt hier het overzicht. 

Gezocht: Goesting om korte cursussen planten en paddenstoelen te geven voor de grootste Natuurvereniging van Vlaanderen?

Natuurpunt CVN biedt nu al heel wat cursussen planten en paddenstoelen aan. Onze lesgever Hans Vermeulen verzorgt de meeste lessen. We zijn er van overtuigd dat er heel wat kennis en lesgeverskwaliteiten zit bij vrijwillige lesgevers in het werkveld. Misschien ben jij één van hen? Graag willen we jou de kans bieden om les te geven. Dit is een win-win situatie voor jou en voor ons. Want zo kunnen wij een antwoord bieden aan de groeiende vraag naar cursussen. 

We leiden op zaterdag 3 juni 2017 vrijwillige lesgevers op rond het thema paddenstoelen voor de regio West- en Oost-Vlaanderen. We hopen die najaar al mensen in te zetten. Op zaterdag 2 december 2017 rond het thema planten voor de regio West- en Oost-Vlaanderen. Beide in Secretariaat De Stek (gelegen achter Bezoekerscentrum Bourgoyen) in Gent.

Interesse?

Contacteer Hans Vermeulen (hans.vermeulen@cvn.natuurpunt.be) of Ann D’heedene, (0498 32 74 71 (kantooruren),  ann.dheedene@cvn.natuurpunt.be) waarin je kort toe licht wat jouw ervaring en motivatie is.

Lesgeversopleiding rond cursus Natuurgids

In januari of februari 2018 organiseren we in regio Antwerpen een lesgeversopleiding specifiek voor onze lessen binnen de cursus Natuurgids. Dit gaat o.a. over de thema's planten, ecologie en natuurbeheer. 

Dit najaar komt hiermeer informatie. Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur een email naar vormingsconsulent Joelle Laes: joelle.laes@cvn.natuurpunt.be 

Bijscholing vrijwilligers Natuurpunt CVN

Natuurpunt CVN investeert volop in zijn vrijwilligers. We zijn ervan overtuigd dat onze vrijwilligers al heel wat kennis en expertise hebben. Onze lesgeversopleidingen zijn bedoeld voor het afstemmen van onze werking en de ondersteuning op methodisch en inhoudelijk vlak.

Vrijwilliger worden?

Voor de werking van Natuurpunt CVN zijn vrijwilligers cruciaal. Er zijn veel vrijwilligers actief als lesgever, maar ook voor andere belangrijke zaken doen wij een beroep op vrijwilligers. Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor Natuurpunt CVN, neem dan - geheel vrijblijvend - contact op met je provinciale vormingsconsulent om je te laten informeren over de verschillende mogelijkheden. 

TOP