Bosmuseum.jpg

© Lize Paesen

Het Bosmuseum Jan van Ruusbroec ligt midden in het grootste loofbos van Vlaanderen, het Zoniënwoud, ter hoogte van de onthaalpoort Groenendaal. In het Bosmuseum laten wij kinderen graag op een creatieve, minder schoolse manier kennismaken met de natuur. Hieronder vind je een overzicht van onze natuurateliers voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs.

Kleuteronderwijs

Wil je op een boeiende manier met kleuters het bos ontdekken? Heb je al gemerkt hoeveel verschillende soorten bloemen er groeien? Welke kriebelbeestjes zich overal verbergen? Welke eigenaardige vormen de bladeren van de bomen kunnen hebben? Het bos al eens geroken, geproefd, gevoeld? Aarzel niet, kom naar het Zoniënwoud en ga mee op stap met onze kabouters of konijntjes.

Lager onderwijs

Het woongebied van planten en dieren verkennen en leren begrijpen met de hulp van een begeleider? Het kan. Hiervoor maken we gebruik van bos- en poelkoffers, zoekkaarten, loepen en binoculairs.
Het kan ook minder schools: de natuur spelend verkennen en natuurmaterialen creatief verwerken.

Secundair onderwijs

Het bos is veel meer dan alleen maar bomen. En de poel herbergt een mysterieuze wereld onder haar wateroppervlak! Maar dat wisten jullie natuurlijk al lang. Je kennis omzetten in de praktijk met behulp van materialen uit de boskoffer, de poelkoffer… Werken met binoculairs, meer over het bos, de bomen en zijn bewoners leren... Daarvoor kan je bij ons terecht.

>> Overzicht natuurateliers voor klassen

Samenwerkingspartners

Natuurpunt CVN werkt voor deze activiteiten samen met de natuurgidsen van het Zoniënwoud (NGZ) en met steun van en in samenwerking met de Provincie Vlaams-Brabant, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

NGZ          ANB 


Logo Zoniënwoud

TOP