Ongezien gevarieerd Noorwegen

Tijdens deze begeleide reis ontdekt u de hoogtepunten van Zuid- en Noord-Noorwegen! U start in Zuid-Noorwegen met een bezoek aan Oslo, de fjorden, het hooggebergte en de gletsjers en ontdekt er parels van natuur, steden, staafkerken, … Na een 6-daagse rondreis door Zuid-Noorwegen neemt u een vlucht van Oslo naar Kirkenes nabij de Russische grens en gaat u aan boord van één van de postschepen van Hurtigruten. Op de zuidelijke route van Kirkenes naar Bergen wacht u zes dagen lang een fascinerend schouwspel. U vaart langs één van de mooiste natuurtonelen ter wereld, komt op de geliefde eilanden van de Vesterålen en de Lofoten en vaart door diverse fjorden. Deze reis is de perfecte keuze voor iedereen die in relatief korte tijd zoveel mogelijk wil zien!

Reisprogramma

Dag 1: Vlucht naar Oslo
U ontmoet uw gids op de luchthaven van Zaventem.
Vlucht Brussel/Oslo 10.55-12.55 (afreis 09.06.20)
Vlucht Brussel/Oslo 11.20-13.20 (afreis 23.07.20)
Meteen na aankomst, transfer naar het centrum van de stad. Indien het aankomstuur van de vlucht het toelaat, wordt op weg naar het hotel halt gehouden bij het Vigelandpark en het Vikingschipmuseum. Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Europa (juni) of Clarion Hotel The Hub (juli)

Dag 2: Hardangervidda
In de voormiddag heeft u nog even om de stad verder te verkennen. Wie wil kan deelnemen aan een begeleide stadswandeling. We vertrekken nadien per luxe autocar richting woeste Noorse natuur. Langs de staafkerk van Torpo rijden we tot de voet van de Hardangervidda waar we logeren in het gezellige berghotel Bardøla Høyfjellshotell. Avondmaal in het hotel.Dag 3: Gletsjers en fjorden

Vandaag staat de ruige Noorse natuur op het programma! Door een prachtige vallei en door de 24,5 km lange Laerdaltunnel gaat het verder tot Borgund waar we de beroemdste staafkerk van Noorwegen bezoeken, terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nadien varen we de Sognefjord over, van Fodnes naar Mannheller, en rijden verder tot Loen waar we de komende 2 nachten logeren in het mooi gelegen Alexandra Hotel dat over zwembad en wellnessfaciliteiten beschikt, een van de betere hotels van Noorwegen, een rustpunt tijdens deze reis. Onderweg zien we eveneens onze eerste gletsjer op deze reis, de Bøyabreen. Avondmaal in het hotel.

Dag 4: Briskdalbreen, Panoramaweg en genieten van de spa in Alexandra Hotel
Rit langs het pittoreske Oldenvatnet naar Briksdalen voor een korte wandeling naar Briksdalbreen. U kan hier tevens lunchen (niet inbegrepen). In de namiddag maken we een rit over de Panoramaveien vanwaar we meermaals kunnen genieten van een schitterend uitzicht op de Nordfjord. We voorzien tijdig terug te keren naar het Alexandra Hotel zodat u nog heerlijk kan genieten van de sauna, jacuzzi en de verschillende binnen- en buitenzwembaden. Een aanrader is een rit met de kabelbaan Loen Skylift naar een hoogte van 1011m, met een prachtig uitzicht over de omgeving!

Dag 5: Fjordendag!
Hét hoogtepunt van een reis door Noorwegen zijn de fjorden. De Geirangerfjord, beschouwd als de mooiste fjord van Noorwegen die op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt, moet u gezien hebben. We varen de fjord af, van Hellesylt tot Geiranger. Nadien gaat het helemaal omhoog tot het unieke uitzicht op Dalsnibba om vervolgens af te zakken naar het hooggebergte. We verblijven in het typisch berghotel Wadahl Høyfjellshotell in Gålå.

Dag 6: Peer Gynt, Lillehammer en vlucht naar Kirkenes!
We starten deze dag nabij de Peer Gyntveien, een schitterende bergweg die we, indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen over rijden. In Lillehammer rijden we voorbij Lysgårdsbakken, een bij wintersportfanaten gekende skischans. We bezoeken Maihaugen dat beschouwd wordt als het mooiste openluchtmuseum van Noorwegen. Hier is te zien hoe de mensen in de vallei Gudbrandsdalen leefden vanaf de middeleeuwen tot nu. In de namiddag vertrekken we naar Gardermoen luchthaven voor een vlucht naar Kirkenes.
Vlucht Oslo/Kirkenes 17.55-20.00
Na aankomst transfer naar het moderne Thon Hotel Kirkenes voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: Inschepen op Hurtigruten
In Kirkenes bevinden we ons op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, Caïro en Istanbul, slechts enkele minuten verwijderd van de Russische grens. In de voormiddag transfer naar uw Hurtigruten-schip, dat kort na de middag vertrekt. In de late namiddag wordt in Vardø, de meest oostelijke haven van Noorwegen, voor het eerst aangemeerd. Nadien gaat het verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord en Berlevåg.

Dag 8: Hammerfest en Tromsø
’s Ochtends vroeg legt het schip aan in Honningsvåg van waaruit u kan deelnemen aan een optionele excursie naar de Noordkaap. Het schip vaart verder, richting Hammerfest. Hier herinnert de in 1854 opgerichte Meridiaanzuil aan de eerste exacte meting van de aardbol. ‘s Werelds meest noordelijke stad had overigens de primeur met het aanleggen van elektrische verlichting van de straat en in de huizen. Tegen middernacht legt het schip aan in Tromsø. In de IJszeekathedraal kunt u, tijdens een optionele excursie, een middernachtconcert bijwonen of wie wilt, kan even de stad intrekken en het hier gebrouwen, smakelijke Arctic bier proeven. Verlies de tijd echter niet uit het oog want het schip vertrekt klokvast.

Excursiemogelijkheden:

8A: Ontbijt aan de Noordkaap (€229 pp)
8B: Hammerfest, de noordelijkste stad ter wereld (€99 pp)
8C: Middernachtconcert in de IJszeekathedraal (€89 pp)
8G: Bergwandeling in Hammerfest (€105 pp)
8I: Arctisch middernachtavontuur (€159 pp)


Dag 9: Vesterålen en Lofoten
Welkom op de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten. Vanuit Harstad wordt een optionele excursie gemaakt naar Trondenes en het kustplaatsje Sortland, met zijn blauwgeschilderde huizen. Het uitzicht op de zee-engte Risøyrenna en de tocht door de Raftsund, behoren tot de mooiste momenten van de reis met de Hurtigruten. In Stokmarknes, de voormalige startplaats van de Hurtigruten, bevindt zich tegenwoordig het Hurtigrutenmuseum. Tegen de avond verlaat u de eilandengroep en wordt koers gezet naar het vasteland.

Excursiemogelijkheden:
9A: Eilandenwereld Vesterålen (€129 pp)
9B: Eilandenwereld Lofoten (€139 pp)
9C: Zeearendsafari (€179 pp)
9D: Lofoten te paard (€189 pp)
9E: Speedbootavontuur Lofoten (€179 pp)


Dag 10: Poolcirkel, Zeven Zusters
Het is de moeite waard om vroeg op te staan: een afwisselend landschap met talrijke eilanden, bergen en watervallen volgt: de bergketen de Zeven Zusters, de waterval Bruidssluier en het uit sagen bekende rotseiland Torghatten, dat op een hoogte van 160m een 40m groot gat vertoont.

Excursiemogelijkheden:
10B: Vega eilandengroep (€299 pp)
10C: Bezoek bij de zalmen (€122 pp)

Dag 11: Trondheim en Kristiansund
De oude koningsstad Trondheim is de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heeft u een mooi zicht op de stad. De houten brug werd in 1861 in neogotische stijl gebouwd en was vroeger de enige toegang tot de binnenstad. Onze gids neemt u in de vroege ochtend mee op een begeleide stadswandeling in de stad Trondheim. Langs de eilanden Munkholmen en Hitra gaat de tocht nadien over open zee naar Molde, dat dankzij haar vruchtbare ligging aan de Golfstroom ook wel ‘Rozenstad’ genoemd wordt. Rechts glinsteren de spitse bergtoppen van de Romsdal Alpen in de zon. Kristiansund, de als ‘stokvisstad van Noorwegen’ geldende stad was lange tijd de belangrijkste exporthaven van deze gezouten en gedroogde vis.

Excursiemogelijkheden:
11A: Stadsrondrit Trondheim met Nidaros-dom (€105 pp) (vindt tegelijkertijd met onze begeleide stadswandeling plaats)
11C: De Atlantische Weg (€165 pp)

Dag 12: Scherentuin, ontscheping en bezoek Bergen
Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van uw schip en haar bemanning. Er liggen nog enige zeemijlen vol fantastische landschappen voor u, vooraleer Bergen bereikt wordt. Transfer naar het centraal gelegen Clarion Hotel Admiral voor avondmaal en overnachting. Voor het diner staat nog een begeleide stadswandeling op het programma. We bezoeken Bryggen met haar karakteristieke houten huizen langs de haven, ‘Gamle Bergen’, het oude goed bewaard gebleven stadsgedeelte met haar witte huisjes met rode daken en de vismarkt. Wie wil kan optioneel ook de Fløibaan naar de 319m hoge stadsberg nemen waar u een prachtig uitzicht op de stad en de fjord heeft.

Dag 13: Bergen en vlucht naar Brussel
Ontbijt en transfer naar de luchthaven. Terugvlucht via Kopenhagen of Oslo naar Brussel.
Vlucht Bergen/Stockholm 11.40-13.00, Stockholm/Brussel 16.45-18.50 (afreis 09.06.20)
Vlucht Bergen/Oslo 15.00-15.55, Oslo/Brussel 16.25-18.20 (afreis 23.07.20)

Inlichtingen & Inschrijven

REISPERIODE: 09.06.20 tot 21.06.20

DUUR: 13 dagen / 12 nachten

PRIJS: Vanaf €4.195 pp

Natuurpunt leden genieten van 100 euro vroegboekkorting tot 31.12.2019.

Reisbegeleider:
Tijdens deze reis zal Jean Hugé uw gids zijn. Sinds zijn eerste reis naar het noorden is hij helemaal in de ban geraakt van de landschappen, de unieke biodiversiteit en de ongereptheid van het gebied. Hij reisde al vaak naar Canada en Scandinavië, waar hij telkens weer elke minuut daglicht benut om van de natuur te genieten (wandelen, kayakken, vogels, zoogdieren en vlinders spotten). Jean doceert Ecologie aan de Universiteit Hasselt, en werkt als onderzoeker in de systeemecologie in Brussel. Hij is een gepassioneerd en ervaren veldornitholoog, en is ook geboeid door zeezoogdieren – ‘whale watching’ is helemaal zijn ding. Hij is in het bijzonder geïnteresseerd in de effecten van klimaatverandering op de verspreiding en de migratie van dieren. Tijdens deze reis zullen we de snelle veranderingen in het –hoge- noorden met eigen ogen kunnen zien. Jean kijkt al uit naar een gezellige reis, en deelt graag zijn kennis met jullie, op maat van jullie interesse. 

MAALTIJDEN: In de hotels halfpension, aan boord volpension

VLUCHT: Alle vluchten en taksen incl.

BELANGRIJKE INFORMATIE:

Facultatieve excursies moeten meteen bij boeking bijbesteld worden. Wij raden u aan om de excursies waaraan u zeker wenst deel te nemen vooraf te boeken, dit om ontgoocheling wegens volzette excursies te vermijden. NORDIC hanteert de door Hurtigruten vastgelegde Euro-prijzen zoals overal in Europa. Excursies kunnen eveneens aan boord bijgeboekt worden, waar ze verrekend zullen worden aan de dagprijs en dagkoers van de Noorse Kroon. Dit kan een prijsverschil geven ten opzichte van vooraf geboekte excursies in Euro.
5% korting indien u reeds gereisd heeft met Hurtigruten (min. 3 nachten)

Meer info en reservaties:
www.nordic.be/reizen-scandinavie/natuurpunt2

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuurpuntbegeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.

TOP