Hageven - Plateaux

Laatste update: 31/03/2014

Het Hageven kan je best bezoeken vanuit het bezoekerscentrum Hageven. Van daaruit vertrekken verschillende wandelroutes die u langsheen de mooiste plekjes van het natuurgebied leiden.

In de loop van het Life project zullen de wandelroutes aangepast worden. Dit is nodig omdat er door de Life actie grote veranderingen zullen plaatsvinden in de kern van het gebied. Nu reeds is een deel van de route plaatselijk omgeleid. De aanpassing van de route is voorzien voor het najaar 2008.

In het bezoekerscentrum kan je steeds gratis een geactualiseerde wandelroute krijgen.

Dommelvallei

Doordat er nog weinig aaneengesloten blokken natuur beheerd worden door Natuurpunt zijn er helaas nog niet veel wandelmogelijkheden.

Naar het einde van het Life-project hopen we wel een aantal wandelpaden aan te leggen zodat ook u kan genieten van de natuur in dit prachtig natuurgebied.

Lommelse watering

Wil je de Lommelse watering bezoeken, dan kan je best eerst het wateringhuis eens bezoeken. De beste periode om de Lommelse wateringen te bezoeken is maart - juni wanneer de hooilanden in bloei staan.

Binnen de reservaatspercelen zijn de wandelmogelijkheden eerder beperkt. Aansluitend is er het gemeentelijke bos waar men wel kan wandelen. Nieuw is het Wateringpad.

Dit bewegwijzerd pad verbindt de Lommelse watering met de vloeiweiden van de Plateaux. Beide gebieden maken deel uit van Life Dommeldal.

TOP