OSCAR houdt ermee op per 1 mei 2018

Socius, De Ambrassade en FARO hebben besloten om OSCAR met ingang van 1 mei 2018 stop te zetten. De OSCAR-website zal vanaf die dag offline gaan en alle gegevens uit de bijhorende databank zullen verwijderd worden. Tot 30 april hebben OSCAR-gebruikers de tijd om hun competentiedocumenten en/of andere gegevens uit de databank te downloaden.

Praktisch

Heb je vragen of ondervind je moeilijkheden bij het verzamelen van je documenten, neem dan contact op via info@oscaronline.be.

_____________________________________

Competentiebewijs vormingscursussen

Voor cursussen die eindigen voor 1 mei 2018

Als je een cursus hebt gevolgd bij Natuurpunt CVN dan kan je hiervoor een competentiebewijs ontvangen. Op een competentiedocument staan de vaardigheden die werden aangeleerd in de cursus. Daarnaast staat er nog bijkomende informatie op over Natuurpunt CVN en de cursus.

OSCAR-competentiebewijs

Het competentiebewijs wordt niet meer in een papieren versie afgeleverd, maar in een persoonlijke digitale 'portefeuille' of portfolio gestoken. Daarvoor maken wij en steeds meer andere vormingsinstellingen gebruik van OSCAR, een programma en website die werden ontwikkeld met steun van de Vlaamse overheid.
Wanneer Natuurpunt CVN voor jou een competentiebewijs maakt, dan plaatsen we dat op de website en krijg jij een mailtje. Je kan dan op internet je eigen competentiebewijs bekijken en als je wil kan je het ook afdrukken. Je hebt uiteraard alleen toegang tot je eigen portfolio. Anderen kunnen niet meekijken.

Welke informatie hebben wij nodig?

Om voor jou een unieke portfolio te kunnen maken, hebben we naast je naam, ook je geboortedatum en geboorteplaats nodig. Die informatie wordt daarom voortaan gevraagd bij je inschrijving op een cursus, aan de cursisten die een competentiebewijs wensen.

Competentiebewijs ophalen

Om je competentiedocument te kunnen ophalen, moet je eerst inloggen op www.oscaronline.be. De eerste keer ben je een 'nieuwe gebruiker'. Je moet dan een login en paswoord invoeren (dat je later nodig hebt om je aan te melden).

Meer informatie

Met de instructies op de website kom je er normaal wel. Heb je toch nog vragen, onder meer over de competenties op je document, dan kan je steeds contact opnemen met Natuurpunt CVN: Tineke Thijs, mail: tineke.thijs@cvn.natuurpunt.be en telefoon: 014/47 29 55.

TOP