Gidsenopleidingen en educatieve vaardigheden

Cursus Natuurgids

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement?

Methodische bijscholing voor NME-lesgevers

Tijdens deze basisvorming gaan we dieper in op de vaardigheden van een goede lesgever.

_mg_4453.jpg

© Lena Verstraete

Cursus Natuurgids

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan ben je bij Natuuracademie aan het juiste adres voor de cursus Natuurgids. De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Op die manier breng je je opgedane kennis direct in de praktijk. Na het maken en presenteren van de opdrachten krijg je het getuigschrift. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuuracademie ontvangen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing.

Organisatie

Alle afspraken en informatie over de organisatie van een cursus natuurgids kun je vinden op ons lesgeversplatform. Geef ons een seintje en we geven jou toegang. 

 

Niveau

Verdieping

15

15

15-25

Methodische bijscholing voor NME-lesgevers

Tijdens deze basisvorming gaan we dieper in op de vaardigheden van een goede lesgever. We gaan op zoek naar antwoorden op vragen als: Hoe ga ik om met verschillende doelgroepen? Welke werkvormen zijn er? Hoe maak ik mijn les boeiend? Hoe ga ik om met lastige klanten?

Opzet

Deze cursus biedt mensen in 1 of 2 volle dagen inzicht in alle aspecten van een goede lesgever

Doelgroep/voorkennis

Voor nieuwe mensen in de NME die de intentie hebben om vorming of workshops te geven, vormt dit een goede basis.

Aantal deelnemers

Minimum 8 deelnemers, maximum 15.

En verder

Deze cursus heeft een cursustekst. Onder andere Sandra Bamps en Ann D’heedene van Natuuracademie verzorgen deze bijscholing.

 

Niveau

Basis

3

1

Max. 25

TOP