Boost je buurt

Zaterdag 7 oktober 2017 stond Natuurpunt CVN in Leuven op de Trefdag Groene Gemeente ‘Boost je Buurt’. Samen met verschillende andere middenveldorganisaties konden bezoekers inspiratie vinden om je eigen buurt, gemeente, stad,… groener en duurzamer te maken.

Met een heuse Volksvergadering 2037 doken we de toekomst in. Rond 6 thema’s keken we naar Betergem 2037-2057 en wisselden we ideeën uit voor een groenere en sociaal-rechtvaardige duurzame toekomst: wonen, mobiliteit, maken, voeding, werken en geld.

Ben je op zoek naar inspiratie kijk dan zeker op: https://www.gemeentevoordetoekomst.be/boostjebuurt en uiteraard het vormingsaanbod en de projectwerking van Natuurpunt CVN.

Natuurgaard De Wending

Natuurpunt CVN startte eind 2013 een samenwerking met het OCMW Turnhout voor het uitwerken van een natuureducatieve tuin voor en met senioren nabij woon- en zorgcentrum De Wending in Turnhout. De educatieve natuurtuin ‘Natuurgaard De Wending’ wil een meerwaarde betekenen voor de bewoners, voor de verenigingen in de buurt, voor de scholen... en voor het ruime publiek.

Meer info op de projectpagina

Project Retoer

In 4 Kempische gevangenissen, in Hoogstraten, Wortel, Merksplas en Turnhout, startte CAW De Kempen met Retoer, een traject waarbij op een positieve manier een verbinding met de buitenwereld wordt gelegd. Gedetineerden kozen twee goede doelen uit waarrond ze zouden werken: natuur en kinderen in kansarmoede.
Tijdens workshops kregen de gedetineerden begeleiding van Natuurpunt CVN om vanuit grotendeels recuperatiemateriaal iets te maken ten voordele van de natuur. Gedetineerden maakten zo voedertafels, nestkasten, voederstammetjes en bijenhotels. De gemaakte creaties verkocht Natuurpunt CVN tijdens evenementen.
De opbrengst gaat naar Open Kamp vzw, een vzw die kampen organiseert voor kinderen in kansarmoede.

Het project kreeg de steun van Hubo Hoogstraten en Kringwinkel WEB in Turnhout.

Meer weten? Neem voor dit project en andere projectvragen contact op met Joke Flour, stafmedewerker projecten, t: 014 47 29 50

img_2186.jpg