Samen een cursus organiseren

Als afdeling, vereniging, gemeente of bezoekerscentrum kan je samen met Natuurpunt CVN een cursus of educatieve activiteit organiseren, bijvoorbeeld een cursus Natuurgids, natuurbeheer of planten determineren. Samenwerken betekent het bundelen van krachten en dat zorgt voor een sterke kwaliteitsimpuls bij de omkadering van een cursus.

Natuurpunt CVN verzorgt de hele opzet
Als we samen een cursus of educatieve activiteit organiseren, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Bij sommige cursussen, zoals Natuurgids of Natuur-in-zich, zorgt Natuurpunt CVN voor het hele opzet, met inbegrip van de inschrijvingen en, in overleg, het zoeken naar gedegen lesgevers en excursieleiders. De taak van de samenwerkingspartner ligt dan vooral in het maken van lokale promotie, het vastleggen van de locatie en indien nodig voor de permanente begeleiding van een cursus. Samenwerkingspartners dragen geen kosten en de begeleiders mogen uiteraard de cursus gratis volgen.

Op aanvraag
We hebben daarnaast een aantal, meestal kortere, cursussen en workshops die op aanvraag georganiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld voor een groep volwassenen via socio-culturele verenigingen, Vormingplus, vakbonden, een scholengroep, professionals in de kinderopvang, …. Natuurpunt CVN zorgt dan voor een gedegen lesgever en lesmateriaal. De workshops rond natuurbeleving met kinderen vind je op de website van Scharrelkids. Ben je op zoek naar duurzaam leven, dan zullen de workshops in samenwerking met Netwerk Bewust Verbruiken je zeker interesseren. Bekijk hier het aanbod.

Aanbod met professionele lesgevers
Wens je als lokale partner helemaal zelf in te staan voor de organisatie, de inschrijvingen en de omkadering, dan kan je voor sommige of alle onderdelen nog altijd een beroep doen op de professionele lesgevers van Natuurpunt CVN. Je betaalt dan wel een onkostenvergoeding. Voor een vrijblijvende prijsofferte kan je terecht bij Tineke Thijs. Bekijk het aanbod met professionele lesgevers.

Contact

Goesting gekregen om een cursus te organiseren? Neem dan vrijblijvend contact op met de vormingsconsulent van je provincie of neem contact op met de educatief verantwoordelijke van je afdeling of werkgroep.