Voedselbos Sint-Kruis krijgt vorm

In Sint-Kruis (Brugge) was een groep enthousiastelingen de afgelopen maanden druk in de weer met het aanleggen van een voedselbos. Natuurpunt CVN maakte dit mogelijk in samenwerking met Stad Brugge, Natuurpunt Brugs Ommeland en Freinetschool De Tandem.

>> lees het artikel in MO: Voedselbos een bron aan inspiratie

Duurzame landbouw en hoge biodiversiteit

Een voedselbos is een vorm van duurzame landbouw die aansluit bij de permacultuur. Daarin vormen bomen, struiken, planten en kruiden meerdere lagen aan eetbare gewassen. Omdat we in een voedselbos samenwerken met de natuur en er niet tegen ingaan, is er een hoge biodiversiteit. Dit is niet enkel goed voor onze insecten en andere dieren, maar ook een leuke plek om als mens in te vertoeven, gecombineerd met voedselproductie. Net als in een natuurlijk bos heb je minder arbeid en technische ingrepen nodig en is het gebruik van kunstmest overbodig.

Wat gebeurt er in een voedselbos?

Iedereen welkom om te snoepen

In het Voedselbos bij De Tandem is iedereen welkom om te snoepen, te leren of elkaar te ontmoeten. Natuurpunt CVN zet in op zulke projecten omdat we mensen meer in contact willen brengen met de natuur, of zelfs aansporen om hun eigen tuin om te vormen tot een wilde, voedselrijke plaats.

Bekijk het actuele aanbod in de agenda

Voel je het al kriebelen? Meer informatie bij:
Anke Desender (vormingsconsulente West-Vlaanderen)
t: 0492 25 39 96
e: anke.desender@cvn.natuurpunt.be

In een voedselbos creëren we een natuurlijk ecosysteem waar we voedsel produceren en tegelijkertijd het milieu en de biodiversiteit verbeteren. Een goed ontworpen systeem werkt samen met de natuur. In het najaar van 2016 zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen en aanleggen van een nieuw voedselbos bij de Tandem-school in Sint-Kruis. Nu zijn we aan de slag met de opzet van een voedselbosnetwerk in de ruime regio.

TOP