Natuurfotografie weekend op de Hoge Venen

De Hoge Venen bezitten alle ingrediënten voor een succesvol weekend. De spectaculaire vergezichten, bossen en veenvlaktes herbergen een unieke diversiteit, met in elk seizoen andere fascinerende onderwerpen voor een natuurliefhebber en fotograaf.

In het vroege voorjaar stelen vooral vogels de show. We timen dit weekend voor de balts van (de laatste) korhoenen, en gaan op zoek naar verschillende soorten uilen en spechten die de streek rijk is. Misschien vinden we wel opnieuw een paartje Dwerguil?! Dit weekend is zowel af te stemmen op vogelkijkers, ideaal voor een vogelwerkgroep, of op natuurfotografen .

In de zomer komen er in de Hoge Venen verschillende soorten insecten en planten te voorschijn die we enkel in dit deel van ons land kunnen vinden. Wat dacht je van Blauwe vuurvlinder, Ringoogparelmoer, Veenbesparelmoer, Hoogveenglanslibel, Bronlibel of prachtig hoogveen met Kraaihei? ‘s Avond kunnen we een beverburcht bezoeken, waar we hopelijk de dieren in actie kunnen zien, of gaan we op zoek naar amfibieën of uilen. Dit weekend is ideaal voor natuurbeleving, maar ook aan te passen voor natuurstudie-freaks en macro-fotografie.

In de herfst kleuren de venen in ontelbaar veel warme tinten wanneer de nachttemperaturen dichter bij het nulpunt komen te liggen. Wanneer de zon onder gaat lijken deze kleuren zelfs op te lossen in de horizon. Het is de herfst ook de tijd met het meeste beschikbare voedsel wat betekent heel wat activiteit van talrijke vogels en zoogdieren. Zo zijn tal van bosvogels druk in de weer met voedsel te verzamelen, denk maar aan de Gaaien en Notenkrakers aldaar. Voor anderen is het dan weer net één van de meest energieke periode van het jaar. Zo maken Edelherten zich op voor het burlen, waarbij ze indruk proberen maken op de wijfjes. Ooit al eens zo’n geluid uit het bos horen weerhalmen? Laten we zeggen dat het op z’n zachtst gezegd een diepe indruk nalaat!
Een weekend in de herfst is ideaal voor natuurbeleving en fotografie (landschap & macro).

Reisprogramma en praktische informatie

Reisschema (dagindeling per dag beschreven, inhoud kan flexibel zijn)

Dagindeling maart:
DAG 1 afspraak Botrange, daarna avondeten, uilentocht
DAG 2 Dagexcursie op zoek naar bosvogels zoals de spechten, mezen en andere zangvogels. Avondexcursie uilen.
DAG 3 Dagexcursie Hoge Venen op zoek naar Korhoen, Klapekster en de overige doelsoorten.

Dagindeling juni:
DAG 1 avondeten, uilentocht
DAG 2 Dagexcursie op zoek naar hoogveenspecialiteiten zoals Blauwe vuurvlinder en Hoogveenglanslibel. Avondexcursie bevers.
DAG 3 Dagexcursie

Dagindeling oktober:
DAG 1 Aankomst en avondsessie fotografie
DAG 2 Landschaps- en wildlife fotografie tijdens de ochtend- en avonduren
DAG 3 Landschaps- en wildlife fotografie tijdens de ochtenduren, excursie namiddag.

Reisduur: 3 dagen

Geschikte maanden voor vertrek: maart, juni en oktober

Minimum aantal deelnemers (nodig voor gegarandeerd vertrek): 10

Maximum aantal deelnemers: 16

Uiterste inschrijvingsdatum:  4 weken voor vertrekdatum

Geldigheidsperiode voor dit aanbod:  tot en met 23 oktober 2019 kan deze formule aangevraagd worden.

Reisbegeleiding

David ‘Billy’ Herman of een gelijkaardige gids met natuur en fotografiekennis (namens Starling Reizen)

Beschrijving van accommodatie

Comfortabel verblijf in gite, obv kamers per twee personen met gedeelde badkamer/toilet. Op vraag kan comfortabeler verblijf (kamers met privé badkamer, in een B&B of hotel) worden voorzien voor een meerprijs.

Inbegrepen

inclusief 2 overnachtingen, 6 maaltijden (2x warm avondmaal, 2x ontbijt, 2x lunch/picknick), niet-alcoholische dranken (water, koffie, thee), alle gegidste excursies.

Niet inbegrepen

vervoer (carpoolen), annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering,  frisdrank, alcoholische drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Richtprijs inclusief BTW

Natuurpunt leden: 330 euro per persoon

Toeslag eenpersoonskamer 125 euro per persoon

Inlichtingen

Voor alle inlichtingen en reserveringen:

Starling Reizen

Kantoor:
Dendermondsesteenweg 40,
9000 Gent (enkel op afspraak)

Tel.: +32(0)9/395.05.35

E-mail: contact@starlingreizen.be

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuurpuntbegeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.