Project Slam de natuur

Natuuracademie
Slam de natuur

Looptijd: 2021-2023

Slam de Natuur is deel van het project Verhaal de Natuur van Natuuracademie. We gaan hiermee op zoek naar verhalen over de natuur die nu nog niet vaak aan bod komen. Samen met de peter van het project, Antwerps slammer, artiest en organisator Seckou Ouologuem nodigen we verhaalvertellers, slampoëten en woordartiesten uit in een natuurgebied om hun eigentijdse vorm van poëzie te filmen. In 2021 in Antwerpen, het jaar daarna in Mechelen en ten slotte in Leuven.

Zo werden in Mechelen vier slam poets recent gepeild naar hun interesse in de natuur. Aan de hand van hun antwoorden werden ze elk gematcht met een natuurgids die hen rond het gekozen natuurthema tot verwondering bracht in een natuurgebied. Nadien kropen de artiesten in hun pen. De geschreven teksten werden in videoclips gegoten en op zaterdag 12 november 2022 op het event Slam De Natuur gebracht als de kers op de taart. Vanaf 14 november 2022 werden de Mechelse video's één voor één uitgebracht.

Volg het project op facebook.

Slam de natuur Leuven

In 2023 werd in Leuven drie slam poets gepeild naar hun interesse in de natuur. Uniek aan de Leuvense insteek: we koppelden er samen met Trill ook dansers aan! Aan de hand van hun antwoorden worden ze per twee gematcht met een natuurgids die hen rond het gekozen natuurthema tot verwondering brengt in een natuurgebied. Nadien kruipen de woordartiesten in hun pen. De geschreven teksten worden samengebracht met de dansmoves en in videoclips gegoten in de natuur. Dit alles werd live gebracht in OPEK als de kers op de taart. De Leuvense video zijn te bekijken in de afspeellijst hierronder!

Lift off - Calya J. & Anyango Brenda

slam de natuur leuven
Natuuracademie

Slam de natuur Mechelen

Het event Slam de Natuur bestond uit twee delen. Eerst konden de mensen genieten van een boottocht op de Dijle waarbij de slammers hun gedichten brachten vanop verrassende plaatsen in de Mechelse binnenstad.

Bekijk hier het fotoverslag van een geslaagde avond!

Met: Ayoub Sadik, Bonheur Mayndu, Jazzy Bench en Seckou Ouologuem

Afsluitend bombardeerden we het publiek in ARSENAAL/LAZARUS met diverse rap, slam, storytelling en muzikale optredens, waaronder Word Wa(a)r; een theaterstuk vol natuurlijke woordkunsten.

Woord: Fatiha, Word Wa(a)r / Rap: Kain, Tonic, Wanna

Muziek: Amrita Khan, Kanza Mees / Dj: Otti, SMTH WAYNE

Ayoud Sadik - Neem me mee

Jazzy Bench (Soul'Art): Nachtvlinder