EEN TIPTOP SLAAPKAMER VOOR DE OORWORM

Eikkes. Oorwormen krijgen dat vaak te horen. Ze zien er nogal monsterachtig uit, maar net als de spin zijn het kei-nuttige beestjes die je écht in jouw tuin wil hebben. Oorwormen eten resten van planten en dieren en zijn dus eigenlijk de afvalbrigade van jouw tuin. Ook helpen ze je van vervelende bladluizen af. Hoog tijd om die ‘eikkes’ te veranderen in een ‘ooooh’! Je kan ze helpen en een gezellig slaapkamertje voor hen te maken: daar kruipen ze overdag in, ‘s nachts gaan ze aan het werk. Zo krijg jij misschien wel een héél erg stille ‘merci’ te horen uit dat zelfgemaakte slaapkamertje. Dat bedankje zou ook van een lieveheersbeestje kunnen komen want die slapen daar ook graag in. 

Wat hebben we nodig?

. (zo’n typisch oranje) Terracotta bloempotje
. Hooi of stro*
. Touw

 

Hoe moet dat dan?  

1. Pak een terracotta bloempotje. Is het potje te saai? Geef het dan kleur met wat verf.

2. Neem een handje hooi en bind er een touw omheen. Je kan ook stro gebruiken.*

3. Prop het hooi in het potje en trek het touw door het gaatje. Niet te hard trekken, want aan de onderkant van het potje mag hooi uitsteken. Net zoals bij een bezemsteel.

4. Hang jouw slaapkamerhut met het touw in een struik, een boom of ergens anders.

 

Hopla, nu is je oorworm-slaaphut helemaal klaar om uitgeputte oorwormen te ontvangen. 

 

Psst, hoor jij daar al een piepkleine ‘merci’? 
 

Hooi is gedroogd gras en daarom soms wat groenachtig van kleur. Dieren, zoals paarden en konijnen, zijn er zot van. Stro zijn stengels van graan en hebben meestal een grove structuur.

Snuit is het buitenpretloket van Natuurpunt

 

Met steun van

TOP