WIST JE DAT BOOMKIKKERS VERSPRINGKAMIOENEN ZIJN?

Spring eens zo ver als een kikker! Waarom niet zoals ons kleinste kikkertje, de boomkikker? Leven hier boomkikkers? Jazeker en ze zien er best wel een beetje uit als die kikkers in het regenwoud. Ze zijn klein, fel groen en hebben van die schijfjes aan hun tenen waarmee ze aan bladeren en takken kunnen blijven plakken. 

Je moet goed speuren om ze te vinden in de struiken want het lijken wel kleine blaadjes. Boomkikkers worden zo’n 4 tot 5 cm groot. 

Maar goed, we laten hem nu even springen want hij wordt ongeduldig. KABOING! 2,5 meter ver! Dat is zo’n vijftig keer zijn eigen lengte. Sterk toch?

Hoe groot ben jij? Vermenigvuldig dat getal eens met vijftig en tel er dan een 1 bij. Dat is de lengte die jij moet springen om te winnen van deze groene kampioen. Trek een lijn, verwittig je buren, neem een aanloop en… laat ons weten wie er gewonnen heeft.

Boomkikker - Marcel Bex

Foto: Marcel Bex 

Boomkikkers zijn:

  • beschermde, zeldzame diertjes. Ooit waren ze hier bijna uitgestorven.

  • hier en daar terug dankzij het werk van natuurbeschermers. 

  • niet bang van stekels. Ze zitten het liefst in braamstruiken.

  • vaak Limburgers. In Vlaanderen komen ze het meest in Limburg voor. Wil je weten waar precies? Bekijk het op de verspreidingskaart van waarnemingen.be

 

Snuit is het buitenpretloket van Natuurpunt

Met steun van

TOP