Nauurpunt Scheldeland is actief in Berlare (Overmere en Uitbergen), Laarne, Wetteren en Wichelen. Wij maken daar werk van meer en betere natuur. Onze afdeling telt al meer dan 1000 leden-gezinnen!

En jij? Wil jij ook graag meewerken als vrijwilliger of bestuurslid? Heel welkom! We beheren steeds meer natuur en hebben nood aan bijkomende mensen die de handen uit de mouwen willen steken en/of sterk zijn in administratie, organisatie, logistiek, redactie van ledenblad en website, ... Interesse? Mail naar onze voorzitter Antoon Blondeel.

De afdelingswebsite van Natuurpunt.Scheldeland vind je hier

  • Wil je gaan wandelen met een groep in een van onze gebieden, onder begeleiding van een natuurgids? Bel Rita Vandenberghe op 0486/71.85.71, of mail naar ritavandenberghe@scarlet.be 
  • Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van onze, van jouw, afdeling, abonneer je hier op onze nieuwsbrief.
  • Iets abnormaals gezien in of om onze natuurgebieden? Laat het weten aan onze conservators of bestuursleden.

Onze partners

Dossiers

Noord-Amerikaanse waterschildpadden in onze waterpartijen. Hoe lang nog? 

In vergelijking met andere continenten is Europa, met amper 5 soorten, arm aan waterschildpadden. Maar daar kwam verandering ion als gevolg van grootschalige import van Noord-Amerikaanse soorten. Lees meer.

Exoten(bestrijding) 

In onze natuur duiken steeds meer uitheemse soorten of 'exoten' op. Dat zijn planten of dieren die hier normaal niet thuishoren maar door allerlei oorzaken wel bij ons terecht komen. Lees meer

TOP