HOE MAAK JE DENNENAPPELVUURSTARTERS

Spetterpret en genstergenot tijdens de feestdagen? Daar hoef je heus geen vuurwerk voor af te steken. Met dennenappelvuurstarters zorg je voor vonken en vuur en blijf je lief voor de natuur!

 Wat heb je nodig?

·       dennenappels

·       satéprikkers

·       bakpapier

·       restjes van oude kaarsen

·       eventueel geurolie

·       kleine en grote kookpot

 

Hoe moet dat dan?

  1. Goed begonnen is half gewonnen: We starten met een stoombad. Helaas niet voor jezelf, wel om het kaarsvet te smelten. Plaats een grote kookpot met water op een middelgroot vuur. Plaats daarna het kaarsvet in de kleine pot en zet die in het water.

  2. Terwijl het kaarsvet van een bad geniet, spies je de dennenappels langs de onderkant op een satéprikker – niet opeten!

  3. Is het kaarsvet gesmolten? Laat het mengsel dan enkele minuten afkoelen en voeg eventueel de geurolie toe. Rozemarijn of lavendel raden we aan, stinkende gouwe raden we dan weer sterk af (tenzij je voor het stinkbomeffect gaat natuurlijk).

  4. Tijd voor vette pret: dop de dennenappels helemaal onder in het kaarsvet. Laat daarna even uitlekken boven de kookpot.

  5. Uitgelekt? Laat je minifakkels dan verder drogen op wat bakpapier. Nog een paar minuutjes geduld en je bent klaar om het feest in vuur en vlam te zetten! Heb je nog kaarsvet over? Daar kan je makkelijk nieuwe kaarsen mee maken.

Snuit is het buitenpretloket van Natuurpunt

 

Met steun van

TOP