Natuurpunt Meise is actief in Meise (Vlaams-Brabant). Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. De Birrebeekvallei, de Wolvertemse Beemden met de Boskapel en het Land van Oppem zijn de lokale schatkamers vol natuur, die we koesterend beheren. Maar ook via de milieuraad en de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening nemen we het op voor een mooi Meise waar het goed vertoeven is. Er is ook een lokale plantenwerkgroep actief: Arnicamenza.

Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

Op Facebook kan je ons volgen via https://www.facebook.com/Natuur.Meise/


 De Groene Knoop

STEUN ONZE ACTIE 'DE GROENE KNOOP'... voor natuur en open ruimte in Meise!

Teken de petitie en steun ons voorstel

Recente plannen bedreigen het groene en open karakter van de gemeente Meise. Vele hectaren open ruimte dreigen de komende jaren op de schop te gaan voor industrie en verkeersinfrastructuur. Natuurpunt wil dat de open ruimte en de natuur beschermd worden.

Dieren zullen het nog lastiger krijgen om zich te verplaatsen. De A12, gecombineerd met de tramlijn, vormt een onneembare barrière. Daarom pleiten we voor een ecoduct. Dat is een veilige oversteek voor dieren. De bossen die voor de bijl gaan moeten gecompenseerd worden in de nabije omgeving.

Natuurpunt Meise lanceert de Groene Knoop, tussen Brussel en Antwerpen. Dat is een totaalconcept om deze groene parel te beschermen. 

TOP