Natuurgebied Wolvertemse Beemden
Eric Dierickx

Natuurpunt Meise

Natuurpunt Meise is actief in Meise (Vlaams-Brabant).  Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. De Birrebeekvallei, de Wolvertemse Beemden met de Boskapel, het Land van Oppem en de Varkensputten zijn de lokale schatkamers vol natuur, die we koesterend beheren.

We organiseren regelmatig publieksactiviteiten (wandelingen, cursussen, evenementen). Met verschillende scholen lopen we het traject 'Educatief natuurbeheer' dat ondersteund wordt door de Provincie en onze lokale scholenwerking 'De Schoolmezen' doet daar nog een schep bovenop.

> Meer info over ons didactisch pakket Troetels en kwellen

We bestuderen ook de natuur. Zo is er de natuurwerkgroep Arnicamenza die voornamelijk focust op planten, maar we hebben ook aandacht voor paddenstoelen, vogels, insecten. Er is ook een werkgroep waterdiertjes, de Waternimfen. Zij onderzoeken vooral het leven in onze poelen.

Maar ook via de milieuraad en de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening nemen we het op voor een mooi Meise waar het goed vertoeven is. We ijveren voor de aanleg van een ecoduct over de A12 en de realisatie van een groot nieuw bos voor Meise in Westrode.

Loop even door ons jaaroverzicht, dan weet je ook waar we ons zoal mee bezig houden. Of duik in de historiek, dan weet je waar we vandaan komen.

Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP