Bezoekerscentrum De Maten - De Slagmolen

Genk
Provincie Limburg
Afbeelding
Bezoekerscentrum de Maten - de Slagmolen
Bezoekerscentrum de Maten - de Slagmolen
Icon
Icoon - Drankgelegenheid
Drankgelegenheid
Icon
Icoon_Groot - Contact
Infobalie
Icon
Icoon_Groot - Picknick
Picknickgelegenheid
Icon
Icoon - Wandeling met gids
Geleide wandeling boeken
Icon
Icoon - Activiteit
Teambuilding organiseren
Icon
Icoon - Bezoekerscentrum
Vergaderen in het groen

In november 2020 kocht Toerisme Vlaanderen de historische Slagmolen aan, gelegen tussen de natuurgebieden De Maten en de Stiemerbeekvallei. Toerisme Vlaanderen heeft de ambitie om de site, samen met Natuurpunt, opnieuw te doen heropleven! Een renovatie van de molen zodat deze terug maalvaardig wordt, staat momenteel op de agenda. Het begin van de werken is voorzien in 2024. Zo kan deze plek, die altijd symbool stond voor het verenigen van mensen, opnieuw een warme welkom zijn voor Genkenaren, als bezoekerscentrum voor de omliggende waardevolle natuur. In tussentijd baat Natuurpunt Genk een Buitenbar uit in de tuin van de Slagmolen.

Openingsuren
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: 13:00-17:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: Gesloten
zaterdag: 13:30-17:00
zondag: 13:30-17:00
Van juni t.e.m. september is de Buitenbar op zaterdagen & zondagen langer geopend, nl. van 13u30u tot 18u.

Contact

Slagmolenweg 76 3600 Genk België
Zien en doen

Buitenbar

De staat van het gebouw zelf is jammer genoeg nog niet toereikend om de binnenlocatie te openen. Maar kom gerust een koffie, Gageleer of limonade drinken in onze gezellig ingerichte tent of groene tuin en snuif de hartelijke sfeer van weleer op! Combineer je bezoek met een prachtige wandeling door De Maten, struin over de duinen en geniet van het water, gebruik het plankenpad langs de Stiemerbeekvallei richting het centrum van Genk, of kom iets drinken als tussenstop tijdens een fietstochtje door de Wijers, land van 1001 vijvers.

De vrijwilligers van Natuurpunt Genk staan te popelen om je te ontvangen en het wordt ongetwijfeld gezellig!

Van juni t.e.m. september is de Buitenbar op zaterdagen & zondagen langer geopend, nl. van 13u30u tot 18u.

Picknicken

In de tuin van het bezoekerscentrum kan je je meegebrachte boterhammen opeten mits je er drankjes bestelt. Je kan er aan de toiletten ook je drinkbus vullen voor onderweg. Uiteraard kan je ook je boterhammen opeten op één van de zitbanken in het natuurgebied. Voor je trouwe viervoeter staan er drinkbakjes op het terras.

Vergaderen in het groen

Onze bezoekerscentra bieden vergaderfaciliteiten die stuk voor stuk gelegen zijn in het groen en voorzien van de nodige uitrusting om vergaderingen, brainstormsessies, presentaties of een seminarie vlot te laten verlopen. Natuurpunt heeft verschillende bezoekerscentra waar je activiteit op een unieke manier tot zijn recht komt.

> Bekijk al onze vergaderlocaties in het groen