Afbeelding

AEG Electrolux plant zesde bos in samenwerking met Natuurpunt

18 dec 2023
Categorieën
Partnernieuws
Bomen planten
Partners bos

NINOVE – 26/11/2023 | Op 26 november schaarden de enthousiaste medewerkers van AEG-Electrolux, producent van huishoudtoestellen, zich achter de reeds zesde, opeenvolgende bosaanplant die zij samen met Natuurpunt uitvoerden. Dit jaar plantten we samen 1750 bomen en struiken aan in natuurgebied Beverbeek- en kabbeekvallei in Ninove. Het bosbestand werd daarmee uitgebreid met 7500m² nieuw bos.

Natuurpunt heeft grootse ambities voor de Ninoofse natuur. Afgelopen jaren werd er 41 hectare nieuwe natuur aangekocht. 33 hectare daarvan wordt omgevormd tot loofbos. Een huzarenstuk voor de vrijwilligers van Natuurpunt Ninove. Dankzij de financiële steun en de helpende handen van onze trouwe bebossingspartner AEG wordt die droom stilaan werkelijkheid.

De bomen en struiken werden aangeplant in klumpen. Een klump is een groep van zowat 25 bomen van dezelfde soort, relatief dicht bij elkaar geplant, met voldoende afstand tussen de klumpen onderling. Deze planttechniek bevordert natuurlijke selectie onder dezelfde soort, zonder trager groeiende soorten te overschaduwen. De open plekken tussen de klumpen laten de natuurlijke ontwikkeling van verscheidene bodemplanten toe, die ook meer licht en ruimte krijgen. Het resultaat: een complex, biodivers bos.