Afbeelding
Beheerwerken

Beheerwerken Natuurpunt Erpe-Mere

15 jan 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie

De voorbije weken heeft ons beheerteam niet stilgezeten! Wintermaanden betekent wilgen knotten. Naast de landschappelijke waarde zorgt het knotten voor heel wat natuurlijke holen en holtes die dankbaar gebruikt worden door tal van dieren. Ons beheerteam is al druk in de weer geweest met het onderhouden van de vele knotbomen in Honegem! Ook werden enkele poelen vrijgemaakt. Door de begroeiing rond en in de poel te verwijderen, krijgen onze kamsalamanders in de lente voldoende licht en warmte. 
De winter is ook het ideale moment om bomen en struiken te planten. De voorbije maanden werd in Honegem heel wat extra groen bij geplant

Tijdens de natte decemberdagen deed Honegem zijn werk als waterbuffer. Samen met Gemeente Erpe-Mere willen we deze functie nóg verbeteren met het klimaatproject. Door het water beter ter plaatse te houden in het natuurgebied, willen we de huizen vrijwaren van wateroverlast. Hiermee herstellen we ook de natte natuur in Honegem. Een win-win voor de omwonenden en de natuur!

Neem een kijkje in ons fotoalbum >