Beleidssymposium ‘Natuur in het hart’

16 mrt 2022
Categorieën
Natuurbeleid
20 jaar Natuurpunt
Natuurbeleid


 

Op maandag 14 maart 2022 presenteerden we voor een enthousiast publiek onze vijf grote toekomstbeelden in het Vlaams Parlement in Brussel. Naïef? Provocerend? Met alleen alarmerende berichten mobiliseren we geen volledige samenleving. Daarvoor zijn ook positieve en inspirerende beelden nodig.  

Wij blikken tevreden terug op een goed gevulde middag, met zo’n 150 deelnemers uit middenveldorganisaties, onderzoeksinstellingen, pers en politiek. De inleidende speech van Helen Michels (INBO) en het panelgesprek met Peter Lacoere (HoGent, Hendrik Vandamme (ABS), Jelle Vandenberghe (kabinet Zuhal Demir) en Jos Ramaekers (Natuurpunt)) onder moderatie van Dirk Draulans (Knack), zetten de juiste toon. Daarna konden de landschapsbeelden vrij bezocht worden. Jelle Vandenberghe (adviseur natuur kabinet Zuhal Demir) en Walter Rycquart (directeur Natuurpunt) sloten de dag af met een warme oproep om deze beelden nu ook concreet te gaan uitvoeren.


Afbeelding
banner_fotoverslag_beleidssymposium.png

Hoe nu verder?

We zitten nog steeds in een klimaat- en een biodiversiteitscrisis. Om daaruit te geraken is er een zeer grote verandering nodig. We moeten anders consumeren en produceren, anders  wonen, anders werken en ons Vlaamse landschap anders inrichten. En dat kan en wil Natuurpunt uiteraard niet alleen verwezenlijken. 

Vandaar dat we na in de loop van 2022 heel graag met deze beelden de dialoog aangaan. Dit zowel met onze eigen achterban, maar ook met het middenveld (vb milieu, landbouw, industrie, gezondheid, ruimtelijke ordening), onderzoeksinstellingen, overheden en politiek (lokaal, provinciaal, Vlaams). Geïnteresseerd? Laat dan zeker iets weten.

 

In de pers