Afbeelding
Bloten Tackie, het bier van Bos t'Ename
Bos t'Ename

Bloten Tackie, het bier van Bos t'Ename

5 mrt 2024
Categorieën
Lokaal nieuws
Afbeelding
Bloten Tackie, het bier van Bos t'Ename
Bos t'Ename
Bloten Tackie met kamille, bier van Bos t'Ename

Bloten Tackie blond en bruin, twee nieuwe bieren als bijdrage in de fondsenwerving voor de Natuurboerderij Bos t'Ename

Op donderdag 19 oktober 2023 is in de Natuurboerderij Bos t'Ename-in-wording een nieuw bier voorgesteld in aanwezigheid van leden van de Oudenaardse gemeenteraad, het Feestcomité en Paardenmarktcomité van Ename, de Werkgroep Bos t'Ename en diverse genodigden. Het betrof de blonde versie van Bloten Tackie, dorstlessend, 5,5°, met kamille uit de bloemrijke akkers die deel uitmaken van het natuurreservaat. Deze blonde versie (1000 liter) is ondertussen uitverkocht maar wordt opnieuw gebrouwen in de zomer van 2024.

Op de nieuwjaarsreceptie van de Werkgroep Bos t'Ename is ook de bruine versie van Bloten Tackie voorgesteld. Het gaat om een zwaarder bier (8,5°) waarin mispels zijn verwerkt uit de zaadboomgaard van het Bos t'Ename en waarvan eveneens 1000 liter is gebrouwen.

Kamille en mispel

Het initiatief voor deze bieren lag een beetje voor de hand omdat collega's van conservator Guido Tack voor zijn afscheid bij het agentschap Onroerend Erfgoed zonder zijn weten een bier lieten brouwen bij brouwer HopSaSam in Ename. Het betrof de bruine, zwaardere versie met mispels waaraan ze de naam Bloten Tackie gaven. Om zowel een blond licht bier als een zwaar bruin bier te kunnen aanbieden, elk in zijn eigen seizoen, werd beslist om ook een blonde versie te maken met kamille.

Ten voordele van Natuurboerderij Bos t'Ename

Zowel de blonde als de bruine Bloten Tackie worden dus gecommercialiseerd als een bijkomende piste in de fondsenwerving voor de Natuurboerderij Bos t'Ename.

De naam 'Bloten Tackie'

Guido Tack is een paar keer tijdens teambuildingsactiviteiten bij Onroerend Erfgoed op warme zomerdagen in zijn blootje in het water gesprongen, wat blijkbaar indruk heeft gemaakt op zijn collega's. Maar de naam verwijst ook naar de straatnaam Blote. Guido woont op de hoek van Blote in Mater en de mispels staan ook langs die straat.

Waar kan je Bloten Tackie kopen?

De blonde en bruine Bloten Tackie is particulier verkrijgbaar aan 2.5 euro het flesje van 33 cl of aan 60 euro per doos van 24 flesjes. Bestellen kan bij onze penningmeester Ruben Vandermeersch, graag via mail: [email protected]. Het bier wordt ook bij meerdere café's in de streek aangeboden.

Volg het laatste nieuws over Bloten Tackie

Voor de meest recente updates over ons bier kan je terecht op onze social media Werkgroep Bos t'Ename en @bostename. Voor meer informatie over het bier: mail naar [email protected].

Afbeelding
Bloten Tackie, het bier van Bos t'Ename
Bos t'Ename
Bloten Tackie met mispel, bier van Bos t'Ename