Afbeelding

Dieren zijn precies als mensen

17 aug 2016
Categorieën
Natuurbericht

17/8/2016 - Hoe integreren dieren in een nieuwe kudde en kunnen Sven en Anke daar een voorbeeld aan nemen in de Joe-kudde?

31/8/2016 - Donderdag 1 september begint een nieuw schooljaar en dat is voor heel wat ouders en kinderen een spannend moment waarbij al eens een traantje vloeit. Hoe zit dat in de dierenwereld? Hoe laten dieren hun jongen los?

24/8/2016 - Nu alle medailles op de Olympische Spelen in Rio uitgereikt zijn willen Sven en Anke wel eens weten wie de Olympische kampioenen zijn bij de dieren.

15/9/2016 - Gisteren, vandaag en morgen zijn mogelijk de warmste dagen van het jaar met temperaturen tot 34 graden in Ukkel. Van een Indian Summer gesproken! Waar zoeken dieren verkoeling en hoe koelen ze zichzelf af?

8/9/2016 - Vandaag nog in de actualiteit: Saartje Vandendriessche haar nieuwe vriend is 12 jaar jonger dan zij. Hoe zit dat in de dierenwereld? Welke dieren lusten ook wel eens een groen blaadje?

26/9/2016 - Hillary Clinton maakte een sterke indruk in het debat met Donald Trump en ze lijkt goed op weg om de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten te worden. Zijn er veel diersoorten waar vrouwden de plak zwaaien? 

12/10/2016 - Met de winter voor de deur trekken heel wat ouderen naar het zuiden om daar te gaan overwinteren. Dat is dus eigenlijk iets wat wij van de dieren geleerd hebben. Trekken alleen vogels naar het zuiden? Hebben ze een vaste verblijfplaats daar? Hoe houden ze zich daar bezig? Eten ze daar ook anders dan hier bij ons en in welke taal communiceren ze daar?

19/10/2016 - Anke is verslaafd aan eten en snoep. Eten is het liefste wat ze doet! Hoe zit dat in de dierenwereld? Wie zijn daar de veelvraten?