Afbeelding
expeditie NP

Expeditie Natuurpunt 2023

13 feb 2023
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie


Twee teams zullen dit jaar meedoen met expeditie Natuurpunt, beide ten voordele van Doeveren:

  • Still Rebels with a cause

    In Doeveren doen we ons best om soorten als het Groentje, Boommarter en Zonnedauw een veilig onderkomen te geven. Met Vinpootsalamander, Wespendief en Ree komen ook de echte bosbewoners hier volop aan hun trekken. 
    Er zijn daarvoor ook centen nodig, die we zeer doeltreffend kunnen besteden. Met een gericht aankoopbeleid worden veel inspanningen gedaan om het gebied groter te maken. Dat lukt aardig en vorig jaar nog konden we 25 ha extra verwerven! De nieuwe gronden bestaan vooral uit bos maar enkele akkers lenen zich ook voor extra bosuitbreiding. Zo konden we in Doeveren in de laatste 20 jaar al bijna 15 hectare bijkomend bos realiseren door aanplantingen en spontane bosontwikkeling en daar mag in de toekomst nog wat bijkomen.

  • ‘t bus in

    Als jonge gezinnen met elk wat koters om in de pas te laten lopen brengt de week vooral veel hectiek. De te korte weekends leiden ons dan ook vaak naar natuur, rust en gezellig samenzijn. Dit doen we allen vaak samen of alleen in Doeveren te Zedelgem. Doeveren wordt getypeerd door kleine heidegebiedjes met soorten die erg verschillen van die in de Kempense heide. De laatste jaren slaagde Doeveren erin om groter te worden. Voor de komende jaren zal vooral gewerkt worden aan de waterhuishouding van Doeveren om de heide alle kansen te bieden. Een win-win voor mens, gezin en natuur.

 

Je kan beide teams - en daarmee Doeveren - steunen met een donatie.