Leerlingen bouwen met Natuurpunt een wilgentunnel in Bilzen

11 feb 2016
Categorieën
Natuurbericht

BILZEN - Op dinsdag 16 februari bouwen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de vrije basisschool School met de Bijbel ‘t Piepelke in Bilzen een wilgentunnel in hun schooltuin. De actie past in het project Educatief Natuurbeheer van Natuurpunt. Bedoeling is om kinderen een groenere speelplaats te bezorgen om ze op een leuke manier in contact te brengen met de natuur.

Op de speelplaats van ’t Piepelke ligt een betonnen rioolbuis waar de kinderen graag doorlopen en dan gebeurt het wel eens dat ze hun hoofd eraan stoten. Door de wilgentunnel ervoor te plaatsen wilt de school builen en schrammen voorkomen. Wilgenbouwsels zijn bovendien een gemakkelijke en goedkope manier om meer groen op de speelplaats te brengen. Ook bijen zijn erg blij met vroegbloeiende soorten als de wilg.

“We willen de leerlingen tonen dat ze zelf de handen uit de mouwen kunnen steken om een groene schoolomgeving te creëren. Bovendien zijn kinderen in een groene schoolomgeving aandachtiger en hebben ze een beter werkgeheugen”, weet Evelyn Abeck van Natuurpunt.

De leerlingen kwamen eerder al helpen in het natuurgebied ‘De Kuil’, samen met Patrick Meylaerts van natuurvereniging Orchis. De activiteiten passen binnen het project Educatief Natuurbeheer van Natuurpunt, dat als doel heeft om kinderen op een speelse manier in contact te brengen met de natuur in hun buurt. De provincie Limburg en Inza ondersteunen het project.

Praktisch

‘t Piepelke – Spurkerweg 25, 3740 Bilzen
Bouw van de wilgentunnel: 09u00 – 15u15
Evelyn Abeck – 0478/33.52.40