Persuitnodiging Natuurpunt - 2 jaar Groene Vallei, what’s next?

14 dec 2016
Categorieën
Natuurbericht

Wat:

Het bijzonder natuurbeschermingsproject “Groene Vallei 2015-2016” is afgerond. Er is de voorbije twee jaar heel wat gerealiseerd in onze regio: de opening van een nieuw bezoekerscentrum op 3 juli, de opstart van rondetafelgesprekken, een nieuw logo en een intentieverklaring, de uitbreiding van het speelbos in Kampenhout,...

Samen met Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid van de provincie Vlaams-Brabant,  blikken we terug op de belangrijkste realisaties bij een hapje en een drankje.

Nadien lichten we in primeur de plannen toe die in de steigers staan voor de Groene Vallei in 2017-2018. Zo zal het bezoekerscentrum verder uitgebouwd worden (met een vergaderruimte in de natuur, een uitvalsbasis voor het project Educatief Natuurbeheer met scholen en teambuildings, een vaste medewerker en de aankoop van het perceel vlak naast het centrum voor de verdere educatieve uitbouw van het bezoekerscentrum), komt er een nieuwe brug over de Trawool en een vogelkijkhut in de Molenbeekvallei.

Meer over de Groene vallei

De Groene Vallei is de naam die het gebied tussen Herent, Kampenhout, Kortenberg en Steenokkerzeel draagt. De vallei vormt een groene oase in het drukbevolkte gebied tussen Brussel, Leuven en Mechelen. Je vindt er moerassen, bossen, graslanden, orchideeën, struwelen, maar ook weidse vergezichten en typische landbouwlandschappen. 

Succesfactor in het verhaal is samenwerking. De Provincie Vlaams-Brabant, de regionale landschappen en Natuurpunt nemen een voortrekkersrol in het zoeken naar nieuwe partnerschappen met lokale horeca, recreatie, erfgoed, landbouwers, vormingsinstellingen, lokale en bovenlokale besturen.  

www.groenevallei.be

 Agenda

- 15u00: Verwelkoming

- Terugblik realisaties

- Vooruitblik

- Slotwoord

Wanneer: Dinsdag 20/12/2016, om 15u00

Waar: Bezoekerscentrum Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps

Contact:

Sarah Tilkin, Natuurpunt, 0498/88.62.93

Ewoud L’Amiral, Natuurpunt, 0476-26 16 34

Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid,

0498 75 96 39, [email protected]

Dirk Buysse, team natuur

016 26 72 84, [email protected]

Afbeelding
groenevallei.png

Afbeelding
vlaams-brabant-sponsorlogo-zwart_tcm5-102786.png