Afbeelding
Fruitratje
D. Criel

Team De Fruitratjes wandelt voor het natuurgebied het Burreken.

15 apr 2023
Categorieën
Lokaal nieuws

Op 25 juni vindt voor de achtste keer de Expeditie Natuurpunt plaats. Met z’n vieren - Filip, Rita, Dirk en Julie – hebben we besloten om hieraan mee te doen. Samen gaan we wandelen van Hasselt naar Diepenbeek, een tocht van 22 kilometer. We wandelen langs de mooiste natuurgebieden op die route.
Het is voor de natuur dat we die inspanning gaan doen. Met ons team, De Fruitratjes, willen we steun inzamelen voor het natuurgebied het Burreken. In het hartje van de Vlaamse Ardennen, tussen de dorpskernen van Brakel, Maarkedal en Horebeke, ligt dit sprookjesachtig stuk natuur. Enkele bijzondere planten en dieren hebben er hun thuis. Een van deze bewoners is de eikelmuis ook wel fruitratje genoemd, vandaar onze team-naam. Dat komt omdat hij zich graag tegoed doet aan het fruit in hoogstamboomgaarden en op zolders.

Je moet wel een beetje geluk hebben om deze slaapmuis te zien: tijdens hun maandenlange winterslaap verbergen ze zich in nestkastjes of op zolders. In het Burreken komen nog eikelmuizen voor. Maar ook hier zijn er minder en minder. Daarom willen wij, de Fruitratjes, ons inzetten om hun leefgebied te beschermen.

En dus wandelen we met de glimlach van Hasselt naar Diepenbeek. Met deze sportieve prestatie willen we 1.500 euro(en liefst veel meer) inzamelen voor het behoud van de fruitratjes. Help jij ons?

Elke euro steun van jou betekent dat we samen de fruitratjes in het Burreken kunnen behouden. Steunen kan via: https://expeditie.natuurpunt.be/project/26589

Voor elke gift van 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Daarmee recupereer je 45% van het bedrag. (Handig, niet?)

P.S. Heb je een bedrijf? Vanaf 500 euro kunnen we het logo van je bedrijf op onze website opnemen.

Met vriendelijke groeten,

Dirk & Rita Criel – Van de Voorde

Filip & Julie Hebbrecht - Cuvellier tel: 0490.57.18.33 mail: [email protected]

www.burreken.be