Wicklow Way in Ierland

De Wicklow Way is Ierlands oudste en best onderhouden langeafstandspad, in zijn geheel 132 km lang. Het voert je door de Wicklow Mountains, een glooiende en groen laaggebergte dat evenwijdig met de oostkust loopt, van Clonegal tot bijna in Dublin. Wicklow is de tuin van Ierland, met oude landerijen, spectaculaire valleitjes, prachtige vergezichten en de wondermooie Keltische site van Glendalough.
Je hebt de keuze tussen een 6-, 8- of 10-daagse reis.

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.

Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen.

Reisprogramma en praktische informatie

6-daagse van Drumgoff naar Enniskerry

Dag 1 Glenmalure/Drumgoff

In Dublin neem je de trein (ca. 1 u.) naar Rathdrum, vanwaar je per taxi (ca. 20 min. & inbegrepen) naar het logies in Drumgoff word gebracht. Drumgoff is een gehuchtje van Glenmalure,

Afhankelijk van het aankomstuur, kan je al een wandeling maken naar Carriglineen Mountain (8 km) of in de pittoreske Glenmalure Valley (12 km).

Dag 2 Laragh

Je klimt de Glenmalure-vallei uit en het mystieke dal van Glendalough ('An Gleann Dha Locha', 'the glen of the two lakes') in. Hier bevindt zich het vroegchristelijke kloostercomplex van Glendalough, één van Ierlands belangrijkste en aantrekkelijkste historische plaatsen. Het klooster werd gesticht door St. Kevin en is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest. Een korte klim brengt je vervolgens noordoostwaarts en leidt je de Glenmacnass Valley in, waar de tocht eindigt in het kleine dorpje Laragh.

Tocht van 18 km en 530 m stijgen. Je kan de tocht wat pittiger maken door onderweg naar de toppen van de Mullacor en Derrybawn Mountain te wandelen.

Dag 3 Laragh

Vandaag kan je de dag naar eigen keuze invullen:

• Bezoek aan Glendalough, al dan niet in combinatie met een luswandeling van 15 km vanaf de kloostersite.
  • Tocht naar de 580 m hoge Camaderry Hill (18 km, 580 m stijgen).
  • Tocht naar het bovenmeer en de restanten van de in 1957 gesloten loodmijnen van Glendassan (16 km, 560 m stijgen).

Dag 4 Roundwood

Van Laragh wandel je via Paddock Hill, Oldbridge, langs de rivier Avonmore en het donkere, verzonken meer Lough Dan, naar Roundwood, het hoogste dorp van Ierland (238 m).

Tocht van 11 km en 290 m stijgen. Je kan kiezen voor de langere route over Scarr Mountain (met prachtig zicht over Lough Dan). In dat geval wordt het 15 km en 520 m stijgen.

Dag 5 Enniskerry

De laatste wandeling is de populairste etappe van de Wicklow Way en brengt je van Roundwood naar Enniskerry. Je krijgt adembenemende zichten op de meren Lough Tay en Lough Dan en op Luggala Estate, een landgoed dat toebehoort aan de familie Guinness (maar momenteel te koop staat voor 28 miljoen euro!). Door open heide wandel je vervolgens naar het zadel tussen White Hill and Djouce Mountain, van waar je zicht krijgt op de zee. Je daalt af langs de 120 m-hoge Powerscourt Waterfall, en door de vallei van de Glencree naar Enniskerry. Daar bevindt zich ook het voorname Powerscourt Estate, een landgoed uit de 17de eeuw met prachtige tuinen.

Tocht van 18 km en 510 m stijgen.

Dag 6 Einde

Het programma eindigt na het ontbijt.

Reisperiode

Deze reis is boekbaar van begin april tot eind oktober.

Heen- en terugreis

6-daagse

Je vliegt op Dublin Airport. Vanaf de luchthaven reis je per shuttlebus naar het stadscentrum. De Airlink-bus gaat om de 20 min. en brengt je naar Connolly Train Station. Klik hier voor meer info op de website van Dublin airport. Vervolgens neem je de trein naar Rathdrum (ca. 1u20). In Rathdrum wacht een taxi voor de transfer naar Drumgoff.

Aan het einde van de tocht neem je de bus van Enniskerry naar Bray, gevolgd door de DART (Dublin Area Rapid Transit) naar Connolly Station in Dublin (ca. 45 min.). Met de shuttle bus terug naar Dublin Airport (ca 30 min.). Indien je niet met de DART wenst te reizen, kan je in Enniskerry bus 44 nemen naar het centrum van Dublin (Hawkins Street).

Anders Reizen

Refugiestraat 15,
3290 Diest,
Belgium

T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08

mail: info@andersreizen.be

website: https://www.andersreizen.be/nl/Reis-Detail/Individueel/19IE5WWA.aspx

Anders Reizen investeert voor elk Natuurpunt lid dat deze reis boekt in meer natuur in Vlaanderen. Registreer daarom je Natuurpunt lidnummer bij reservatie.

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuur.begeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt vzw. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt vzw komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.