beheerwerken in Zevergem
Lieve Van Acker

Beheerwerkgroep

We stellen ons even voor


De beheerwerkploeg van Natuurpunt Boven-Schelde verzet elk jaar bergen werk om de regio De Pinte, Zevergem, Gavere, Semmerzake, Melle, Merelbeke en Zwijnaarde te vergroenen, natuurgebieden voor wandelaars toegankelijk te maken en kansen te geven aan kwetsbare soorten die buiten reservaten geen kans meer krijgen. Zo staan wij iedere tweede zaterdag van de maand onder meer in voor het aanplanten van bomen en struiken, het opruimen van stormschade, het bijknippen van boomopslag en het herstellen van afsluitingen.

Twijfel je of beheerwerk iets voor jou is? 


Uiteraard is deelnemen aan een beheerwerkdag iets voor jou! Het levert je immers heel wat op. Werken in de natuur is goed voor je fysieke conditie. Maar het houdt je ook mentaal fit. Je ontmoet heel wat fijne mensen. En je leert af en toe iets bij over de planten en dieren uit de Scheldevallei. Bovendien kom je vaak op wondermooie plekjes in onze gebieden die normaal gezien niet vrij toegankelijk zijn.

We hebben beslist leuke taken die op jouw maat zijn gesneden. Kan je er niet elke tweede zaterdag van de maand bij zijn of kan je je maar enkele uren vrij maken? Ook dat is geen probleem. Je bent steeds meer dan welkom! En omdat we graag onze vrijwilligers in de watten leggen, wordt er op de middag een lekkere broodmaaltijd en een drankje voorzien. Verder doen we het nodige opdat jij steeds in alle veiligheid aan de slag kan.

Heb je interesse om in de toekomst een handje toe te steken?

Stuur ons dan een mailtje via npbovenschelde@gmail.com Dan vertellen we je graag wat meer over onze werking en houden je op de hoogte van toekomstige beheerwerkdagen.

Samen zorgen we voor meer en betere natuur in de Scheldevallei!

TOP