Nieuws

Nieuws
25 juni 2018
Verenigingsnieuws
Foto Claudia Van den Houte

Wellemeersen komen stilaan tot bloei

NATUUR KRIJGT DUW IN DE RUG EN RESERVAAT WORDT TOEGANKELIJKER Natuurreservaat De Wellemeersen krijgt een flinke opwaardering. Een nieuw natuurinrichtingsproject moet er voor zorgen dat de natuur zich herstelt en verder ontwikkelt. Het natuurreservaat zal ook toegankelijker worden voor bezoekers. Het natuurinrichtingsproject voor De Wellemeersen en de Oude Dendermeersen kan van start gaan nu het is goedgekeurd door Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege. Met het project wil Denderleeuw samen met andere lokale besturen, het Agentschap Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij en Natuurpunt de natuur een duwtje in de rug geven. Lees het volledige artikel op volgende link : https://www.hln.be/regio/denderleeuw/wellemeersen-komen-stilaan-tot-bloei~a5db86d8/

Nieuws
12 juni 2018
Verenigingsnieuws

Wellemeersen bezoedeld met zwerfvuil

De ene dumpt er zijn kattenbak, een andere vindt de gracht ideaal om zijn bouwafval te storten. “De mooiste plek van heel Denderleeuw is bezoedeld”, klagen de buurtbewoners en natuurliefhebbers van de Wellemeersen. De gemeente plant extra camera’s.

Nieuws
18 april 2018
Natuurbericht

De libellen komen eraan!

Nu de temperatuur flink stijgt, zal het niet lang duren voordat de eerste libellen uitsluipen. De vuurjuffer is waarschijnlijk de eerste soort die we te zien krijgen.

TOP