Natuurpunt Schijnbeemden is actief in Antwerpen (Borgerhout extra muros en Deurne), Borsbeek, Ranst (Ranst en Oelegem), Schilde (Schilde en 's Gravenwezel), Wijnegem en Wommelgem.

We zijn 1 van de 3 afdelingen die behoort tot de regionale vzw Natuurpunt Schijnvallei.

Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. We beheren meer dan 100 ha natuurgebied in onze regio (Fort van Borsbeek, Zevenbergenbos in Ranst, de Rundvoort in Oelgem, De Pont in Schilde, de Beemdkant op de grens van Wijnegem en Wommelgem en Het Veer in Wommelgem). In deze gebieden vind je de meeste biotopen terug uit de Schijnvallei. Uiteraard is het onze bedoeling om al deze kleine gebieden uit te breiden tot grotere gehelen om de natuur terug volop kansen te geven, wat in kleine gebieden niet altijd lukt.

We proberen onze natuurgebieden zoveel mogelijk open te stellen voor alle natuurliefhebbers. Er wordt niet alleen gewandeld in onze reservaten; af en toe moet er ook eens flink gewerkt worden.  Dit gebeurt op de werkdagen. Het natuurbeheer zorgt ervoor dat de natuur zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen op de soms beperkte oppervlakten van onze natuurgebieden.

Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

Steun Natuurpunt Schijnbeemden met een gift

Meer info via ...

Secretariaat Natuurpunt Schijnvallei vzw
Turnhoutsebaan 343
2110 Wijnegem
03 354 55 06
TOP