Natuurpunt foto

Raspaillebos

Op de steile hellingen van de Bosberg ligt het Raspaillebos. Bronbeekjes hebben er een mozaïek van scherpe ruggen, valleitjes en verzakkingen geboetseerd. Omwille van zijn uitzonderlijke ecologische en culturele waarde werd dit bos beschermd als landschap. In het voorjaar kan je hier genieten van de kleurenpracht van boshyacinten, bosanemonen, daslook en sleutelbloemen. De bronbeekjes zijn het leefgebied van de zeldzame vuursalamander. Op de open plekken fladdert de kleine ijsvogelvlinder van bloem naar bloem en wie vroeg uit de veren is, kan langs de bosranden reeën bewonderen. Op de top van de Bosberg heb je een schitterend uitzicht over de Dender- en Markvallei. Een weids panorama met tientallen kerktorens strekt zich uit tot aan de torens van Brussel.

Korting voor Natuurpuntleden bij Bed & Breakfast Den Athayet (Onkerzele)

Den Athayet is de ideale uitvalsbasis. De oude hoeve (1875) ligt op wandelafstand van De Helix, het Raspaillebos en het stiltegebied Dender-Mark. Met de fiets (je kan er elektrische fietsen huren) ben je in minder dan een kwartier in het natuurgebied “Het Moenebroek” en in minder dan een half uurtje in het natuurgebied “De Rietbeemd”. Meer info: www.cegu.be.

Voordeel: Leden van Natuurpunt krijgen 5% korting.

Steun dit natuurgebied met een gift

Stort jouw gift op rekening IBAN = BE56 2930 2120 7588, BIC = GEBABEBB van Natuurpunt, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen en vermeld Project 6164 Raspaillebos. Bij elke gift vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

Spelen in de natuur

Trek op kinderspeurtocht in het Raspaillebos! Lees meer op onze kidspagina.
Toegankelijkheid
Aanbevolen schoeisel