Afbeelding
Beheerwerkdag
Wouter Meulemans

Beheerwerkdag geslaagd

3 mrt 2023
Categorieën
Lokaal nieuws

Zaterdag 11 februari was het een drukte in het noorden van de Scheldemeersen. Het lawaai van snoeizagen en de periode van het jaar deden vermoeden dat velen aan het werk waren om onze knotbomen  te verzorgen. En inderdaad… 25 deelnemers concentreerden zich op het knotten en anderen zaagden de kleinere takken op een haalbare lengte.

Sommigen hielden het bij het lichtere werk en snoeiden de kleinere stukken tot takjes en maakten een houtberg waar kleine diertjes zich kunnen in verschuilen. Het gesnoeide grotere hout werd netjes verdeeld onder de harde werkers.

Knotwilgen zijn niet alleen landschappelijk mooi ze zijn ook ecologisch bijzonder waardevol. Door het knotten ontstaat kleine en grote holen. Van hommels, over vleermuizen tot vogels en marters : vele dieren vinden een nest- en leefplek in een knotwilgenrij. Het knotten heeft dus een belangrijke functie die om de 6 tot 8 jaar herhaald wordt.

Van werken krijg je honger en die moet gestild worden. Nadat we toasten op het nieuwe beheerwerkjaar werden soep en boterhammen gesmaakt en werd met enthousiasme en nieuwe energie het begonnen werk afgemaakt.

Om 15u sloten we af met een gezellige babbel en natuurlijk ook met een biertje... en met veel voldoening.